Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Amed, kura çekiminden yaklaşık 3 saat sonra açıklanan PFDK kararlarıyla 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Bu kararın Amedspor’a karşı oynanan kirli oyunu gözler önüne serdiğini belirten Dersimspor Barikat Taraftar Gurubu, “Çekin kirli ellerinizi futboldan” diyerek bir açıklama yayınladı.

Dersimspor Barikat Taraftar Gurubu, 31 Ocak Pazar günü oynan Bursapor-Amedspor müsabakasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), medya patronları ve tetikçiler tarafından başlatılan kirli oyunla Amedspor’un baskı altına alınmak istendiğini savundu.

Açıklamada önce Amedspor kulüp binasının basıldığı, sonra Amedspor'a Başakşehir deplasmanında taraftarlarının attığı ideolojik sloganlardan dolayı bir maç seyircisiz oynama cezası verildiği, ardından bu seyircisiz maçın da Urfa'ya taşındığı ve Amedspor'un en önemli oyuncusu Deniz Naki’nin ideolojik propaganda yaptığı gerekçesi ile PFDK'ya sevk edildiği hatırlatıldı.

“Yaşanan bütün bu gelişmeler Amedspor'a yönelik bir linç, karalama ve kupada çizdiği başarılı grafiği hazmedememe girişimidir” denilen Dersimspor Barikat Taraftar Gurubu açıklaması şöyle devam etti:

“Statlarda asker selamı ve rabia işareti yapmanın ideolojik propaganda sayılmadığı, Ankara Katliamı'nın ardından statlardan yükselen tekbir seslerinin görmezden gelindiği bir ortamda zafer işareti yapmanın ve barış istemenin ideolojik propaganda sayılması, iki yüzlüğünüzün ve samimiyetsizliğinizin göstergesidir. Ne bir Amedsporlu futbolcu ne de bir Amedspor'lu taraftar yalnız değildir.” (Deniz Güneş / Demokrat Haber)