Premier Lig'in internet sitesinden yapılan açıklamada, bilet fiyatlarının yüksekliği nedeniyle son dönemde taraftarlar arasında çıkan protestoların ardından ligde yer alan 20 kulüp temsilcisinin toplandığı belirtildi.

Toplantıda oy birliğiyle alınan karara göre, gelecek sezondan itibaren başlamak üzere 3 sezon boyunca deplasman takımlarının maç bileti fiyatı 30 sterlin olacak.

Açıklamada, taraftarların deplasman maçlarına gidebilmek için çoğu zaman yol parası ödediği ve bu nedenle maliyetin arttığı vurgulanarak, "Premier Lig'de deplasman taraftarları, yaşanan atmosferin en gerekli parçasıdır ve ligin benzersiz hale gelmesine yardımcı olmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Deplasman maçı bileti fiyatlarının 20 sterline düşmesi için uzun zamandır kampanyalar düzenleyen İngiltere Futbol Taraftarları Federasyonu ise alınan kararı memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

İngiltere'de son dönemde bilet fiyatlarının yüksekliği nedeniyle özellikle Liverpool taraftarlarının yaptığı eylemlere diğer takımların taraftarlarından da destek gelmişti.