Brezilya futbol takımlarından Chapecoenseli oyuncularının da bulunduğu Lamia Havayollarına ait uçağın düşmesi sonucu 76 kişi yaşamını yitirdi. Kazanın ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısının, “Keşke Chapecoense’nin uçağı yerine Amedspor’un uçağı düşseydi” şeklinde paylaşımlarda bulununca Amedsporlu futbolcu Deniz Naki bu paylaşımlara kişisel Instagram hesabından yanıt verdi.

Naki'nin paylaşımı şöyle: “Dünya futbol tarihinin en vahim, en trajik gününü yaşıyoruz. Bu anlamda uçak kazasında yaşamını yitiren #chapecoense futbol emekçilerinin karşısında saygıyla eğiliyorum ve derin üzüntülerimi sunuyorum.

Dünyanın öbür ucunda da olsa hiç tanımadığımız insanlara üzülmek, kendine insanım diyen her bireyin görevidir. Ama ülkemizde maalesef bu durumdan bile düşmanlık çıkaran bir zihniyetle karşılaşıyoruz. 17 Ağustos İstanbul depreminde keşke Diyarbakır’da olsaydı diyenler. Van depreminde Van halkına yardım diye kolilere taş doldurup gönderenler bir halkın acısıyla dalga geçenler bugün de düşen uçak Amedspor uçağı olsaydı diyenler… Ve aynı havayı, aşı, suyu paylaştığı insanların ölmesini dilemek ALÇAKLIK NAMUSSUZLUK ve ZAVALLILIKTIR…”

KAYNAK: Özgürlükçü Demokrasi