Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) düzenlediği oylamada FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, "Dünyanın en iyi hakemi" kategorisinde ilk 5'te yer aldı.

IFFHS'nin düzenlediği, 70 ülkeden gazeteci ve uzmanların katıldığı oylamada, dünyanın en iyi kalecisi Manuel Neuer, en iyi hakemi ise İngiltere'den Howard Webb oldu. Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı'nın kalecisi Neuer oylamada 211 puan alarak ilk sırada yer aldı. 78 puanla Juventus'un kalecisi Gianluigi Buffon ikinci, Chelsea'nin file bekçisi Petr Cech de 64 puanla üçüncü oldu.

Son 5 yılda bu ödülü kimseye kaptırmayan Real Madridli Iker Casillas, 54 puan alan Atletico Madridli file bekçisi Thibaut Courtois ve 53 puan alan ve Barcelona'da forma giyen Victor Valdes'in ardından 23 puanla 6. sırada yer aldı.

EN İYİ HAKEM: HOWAR WEBB

Dünyanın en iyi hakemi ise 102 puanla İngiltere'den Howard Webb oldu. Webb'i sırasıyla 82 puanla İtalyan hakem Nicola Rizzoli, 53 puanla Macaristan'dan Viktor Kassai ve 42 puanla Alman hakem Felix Brych izledi. Öte yandan, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır da 40 puanla dünyanın en iyi hakemi kategorisinde 5. sırada yer aldı. (Hürriyet)