TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) geçtiğimiz hafta oynan Bayburt Grup Özel İdare Gençliksporspor ve Cizre Spor karşılaşmasında çıkan olayların ardından Cizre Spor’a ceza verdi.

Cizre Spor Kulübü 2’nci başkanı Maruf Sefinç, Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'e yaptığı açıklamada ırkçı saldırılara maruz kalmalarının ve darp edilmenin faturasını kendilerine kesen TFF’ye tepki göstererek ligden çekileceklerini söyledi.

‘CİZRESPOR İSVEÇ’E TAŞINACAK’

Sefinç, kendilerine verilen cezanın “haksızlık” olduğunu belirterek, sezon içerisinde ya da sezon sonunda kulüp yönetimi tarafından alacakları karar doğrultusunda ligden çekileceklerini söyledi: 

“Bize beyan edilen tebligatta emniyet güçlerine saldırdığımız söyleniyor. Eğer biz emniyet güçlerine saldırmış olsaydık bizi derhal gözaltına alırlardı. Öyle bir şey yok. Bizi emniyet güçleri ve karşı takımın yöneticileri darp etti. Bunun faturasını da bize kestiler. Bize toplam 31 bin TL para cezası verildi. Karşı takıma ise 2 bin 500 TL para cezası verilmiş. Bu akla ve mantığa aykırıdır. Kulüp yönetimiyle aldığımız karar sonrası ya bu sezon içerisinde ya da sezon sonu alacağımız kararla ligten çekileceğiz.”

Sefinç, Cizre Spor’un İsveç futbol liginde 5 yıldır adından sıkça bahsedilen Dalkurdsporla birlikte hareket edeceklerini ve Cizre Spor’un gerekli evraklarını, tüzüğünü İsveç’e taşıyacağını söyleyerek, burada ligde devam edeceklerini de belirtti. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) bugün yaptığı toplantıda iki takıma verdiği cezalar şu şekilde:

“- CİZRE SPOR Kulübünün, 22.01.2017 tarihinde oynanan BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR – CİZRE SPOR Spor Toto 3. Lig 1. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada CİZRESPOR Kulübü sporcusu EBUBEKİR ŞENTÜRK’ün, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle takdiren 8 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada CİZRESPOR Kulübü başkanı MARUF SEFİNÇ’in, resmi güvenlik görevlilerine yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 180 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

– BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR Kulübünün, 22.01.2017 tarihinde oynanan BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR – CİZRE SPOR Spor Toto 3. Lig 1. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR Kulübü görevlisi FATİH MEHMED ÖZCAN’ın, rakip takım antrenörüne yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 90 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.”