Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı uzatma dakikalarında Elmander'in attığı golle 3-2 mağlup etti. Başarılı bir sezon geçiren Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Beşiktaş'ı ağırladı.

 

Fenerbahçe'nin dün gece Eskişehir'de bıraktığı 3 puanın ardından daha da iştahlanan Aslan'la, Avrupa Kupaları'ndaki tek temsilcimiz Beşiktaş'ın 90 dakika boyunca ortaya koyduğu mücadele tek kelimeyle nefesleri keserken sahadan gülerek ağlayan taraf ev sahibi ekip oldu.

 

Elmander(2) ve Melo'nun attığı gollerle rakibini mağlup eden Sarı Kırmızılılar, normal sezonun bitimine 6 hafta kala ikinci Fenerbahçe'ye 9, üçüncü Beşiktaş'a 14, dördüncü Trabzonspor'a ise 17 puan fark atmış oldu.

 

Karşılaşmadan mağlup ayrılan Beşiktaş'ın gollerini ise İbrahim Toraman ve Semih (k.k) kaydetti.

 

GALATASARAY 3-2 BEŞİKTAŞ

Stat: Türk Telekom Arena
Hakem: Fırat Aydınus
Yayın: Lig TV

 

Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Emre (Dk.76 Aydın), Selçuk, Melo (Dk.76 Baros), Engin, Necati (Dk.64 Riera), Elmander
Teknik Direktör: Fatih Terim

 

Beşiktaş: Cenk, İbrahim, Sivok, Egemen (Dk.37 Sidnei), İsmail (Dk.60 Mustafa Pektemek), Ernst, Necip, Veli, Simao, Quaresma, Almeida
Teknik Direktör: Carlos Carvalhal

 

Sarı Kartlar: Melo, Semih, Hakan Balta, Engin Baytar (Galatasaray), Veli, Necip, Quaresma (Beşiktaş)

 

Goller: Dk.16-90+1 Elmander, Dk.52 Melo, Dk.73 Semih (k.k.) (Galatasaray), Dk.49 İ.Toraman (Beşiktaş)

 

NOTLAR.. NOTLAR...
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, kadrosunda istikrarını korudu.

 

Sarı-kırmızılı ekibin Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda yaptığı maçta Riera ile birlikte sarı-kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemeyen Felipe Melo, cezasını doldurmasının ardından derbi maçta ilk 11'deki yerine geri döndü.

 

Mersin İdmanyurdu maçının ilk 11'inde yer alan Ceyhun Gülselam, Melo'nun dönmesiyle birlikte Beşiktaş karşısında yedek soyunurken, Albert Riera da yine yedekler arasında yer aldı.

 

BAROS YEDEKTE DÖNDÜ
Galatasaray'ın Medical Park Antalyaspor ile yaptığı lig maçında kırmızı kart görmesinin ardından PFDK'dan 3 maç ceza alan Milan Baros, cezasının dolması sonrası Beşiktaş derbisiyle yeniden sahalara dönerken, Çek golcü yedekler arasında kaldı.

 

Baros'un cezalı olduğu dönemde forvet hattında Necati-Elmander ikilisine görev veren Fatih Terim, Elmander'in sakatlığı nedeniyle son 2 antrenmana katılabilmesine rağmen, Beşiktaş karşısında da bu ikiliyi bozmadı ve Baros'u yedek soyundurmayı tercih etti.

 

Milan Baros, Medical Park Antalyaspor karşılaşması sonrası kırmızı kart cezası nedeniyle Gaziantepspor, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında forma giyememişti.

 

Öte yandan, Çek golcüye moral vermek isteyen taraftarlar, oyuncu için üzerinde resmi bulunan ve "Dont embarrass who loves you" (Seni sevenleri utandırma) yazılı bir pankart açtılar.

 

NECATİ 5 YIL SONRA DERBİDE
Galatasaray'ın devre arasında kadrosuna kattığı eski futbolcusu Necati Ateş, yaklaşık 5 yıl sonra yeniden derbi heyecanı yaşadı.

 

Beşiktaş derbisinin ilk 11'inde görev alan 32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray formasıyla son derbisini, 19 Mayıs 2007 tarihinde, Ali Sami Yen Stadı'nda 2-1 yenildikleri Fenerbahçe'ye karşı oynamıştı.

 

Devre arası katıldığı Galatasaray'daki 3 maçında 3 gol atan Necati Ateş'in, Süper Lig kariyerinde 274 maçta 117 golü bulunuyor.

 

DERBİDE GALATASARAY'IN KAPTANI UJFALUSİ
Beşiktaş ile yapılan derbi maçta Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi, takım kaptanı olarak sahaya çıktı.

 

Sarı-kırmızılı ekipte 1. kaptan olan Sabri Sarıoğlu'nun yedekler arasında şans bulduğu karşılaşmada, Çek oyuncu Galatasaray'ın kaptanı olarak yer aldı.

 

POPESCU'YA PLAKET
Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da yaptığı lig maçlarında düzenlenen, "Galatasaray efsanelerini anıyor" organizasyonunun derbi maçtaki konuğu, Gheorghe Popescu oldu.

 

Galatasaray'ın UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı kazandığı dönemde kadronun değişmez isimleri arasında bulunan Rumen yıldıza, derbi maç öncesi düzenlenen törende kulüp eski yöneticilerinden Doğan Hasol tarafından bir plaket verildi.

 

Stat skorbordunda, UEFA Kupası finalinde Popescu'nun attığı ve kupanın kazanılmasını sağlayan son penaltının görüntüleri izlettirildi.

 

Plaketini aldıktan sonra tribünleri selamlayan Popescu'ya taraftarlar, alkışlarla karşılık verdi.

 

MAÇ ÖNCESİ GÖRSEL ŞOV
Beşiktaş derbisinde Galatasaray taraftarları Türk Telekom Arena'yı doldururken, gerçekleştirilen görsel şov alkış aldı.

 

Pegasus tribününde sarı-kırmızılı kartonlar ve pankartlarla, "Cim-bom başı dik yürür" yazılırken, daha sonra Fatih Terim'in parmağıyla ileriyi işaret ettiği ve hemen önünde oyuncuların bulunduğu iki ayrı dev figür açıldı.

 

Teknik direktör Fatih Terim, "Braveheart" filminin müziği eşliğinde gerçekleştirilen bu görsel şovu tribünün önüne kadar gelerek izledi ve tecrübeli teknik adamın oldukça duygulandığı gözlendi.

 

Ayrıca, Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal'in de şovu tebessüm ederek izlemesi dikkati çekti.

 

AZİZ YILDIRIM VE YILDIRIM DEMİRÖREN'E GÖNDERME
Galatasaray taraftarları, açtıkları dev pankartla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e göndermede bulundu.

 

Pankartta, siyah-beyaz ve sarı-lacivert olarak, "Sana gelen yollara Yıldırım'lar düşse de..." ifadeleri yer aldı.

 

Karşılaşmayı KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da izlerken, müsabaka öncesi vefat eden TFF eski yöneticisi Necdet Çobanlı ile Beşiktaş'ın eski futbolcu ile yöneticilerinden Faruk Sağnak için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

Beşiktaşlılığıyla bilinen ünlü işadamı Rahmi Koç da boynundaki siyah-beyazlı atkısıyla maçı locadan izledi..

 

MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Simao'nun soldan ortasında savunmanın uzaklaştırmadığı topa ceza sahsı içinde Veli gelişine vurdu, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

15. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Melo'nun uzun pasında Beşiktaşlı oyuncular İsmail ve Simao'nun arasında kalan topu kapan Eboue'nin ceza sahası içi sağ çaprazından dışarıya yerden çıkardığı pasa Elmander çok sert vurdu, üst direğin altı kısmına çarpan top filelere gitti. 1-0

27. dakikada soldan ceza sahasına giren Quaresma istediği vuruşu yapamayınca top kaleci Muslera'da kaldı.

37. dakikada İsmail'in soldan ortasında altıpas çizgisi önünde Almeida'nın yaptığı kafa vuruşunu kaleci Muslera rahatlıkla kontrol etti.

Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

49. dakikada sağdan İbrahim Toraman'ın pasında şık çalımlarla son çizgiye inen Quaresma'nın vuruşu Semih'ten döndü. Dönen topta Quresma'nın içeri çevirdiği topu İbrahim Toraman ağlara gönderdi. 1-1

52. dakikada Selçuk'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Melo, ceza sahasına girdiği gibi çok sert vurdu, top kaleci Cenk'in yanından ağlara gitti. 2-1

68. dakikada soldan ceza sahasına giren Reira, önünü boşaltıp yaptığı sert vuruşta top üst direği sıyırarak auta çıktı.

71. dakikada Simao'nun dağ köşeden kullandığı kornerde kale önünde Almeida'nın kafa vuruşu üstten auta gitti.

73. dakikada Quaresma'nın sağdan ceza sahasına gönderdiği sert ortada Semih Kaya, ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. 2-2

79. dakikada Mustafa Pektemek'in pasında soldan ceza sahasına giren Quaresman'ın yerden vuruşunda kaleci Muslera rahatlıkla topu kontrol etti.

90. dakikada sağdan son çizgiye inen Quaresma'ın şık ortasında arka direkte Almeida boş pozisyon kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

90+1'de Reira'nın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Selçuk'un soldan son çizgiye inip arka direğe yaptığı ortayı Elmander kafayla filelere gönderdi. 3-2

Galatasaray, son dakikada bulduğu golle mücadeleyi 3-2 kazandı ve en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 9'a çıkardı.  (mynet)