Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Türk Telekom Arena'da konuk ettiği Karabükspor'u 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Bu galibiyet ile Sarı-kırmızılı ekip, üst üste 9. maçını kazanarak, kulüp tarihi rekorunu yakaladı.

İstanbul'da gün boyunca yağan kar, Türk Telekom Arena'nın zemininde yer yer bozulmalara yol açsa da, genel olarak iyi bir zeminde başladı maç.

İlk dakikalarda savunmada paslaşan Galatasaray'da Selçuk İnan'dan inanılmaz bir hata geldi. Sol tarafa atmak isteyen Selçuk, topu Cernat'ın ayaklarına yolladı. Kaleci ile karşı karşıya durumda olan Florin Cernat, vuruşunda Muslera'yı geçemedi ve Karabükspor adına ilk dakikada yüzde yüzlük bir gol pozisyonunu kaçırdı.

Konuk takımın kaçırdığı bu pozisyonun ardından Galatasaray'ın golü geldi. 2'inci dakikada Elmander'in soldan yaptığı ortada topla buluşan Baros, savunmadan seken topu kontrol etti ve çok sert bir şutla takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın 26'ıncı dakikasında ise konuk takım Kardemir Karabükspor, yine çok net bir fırsattan yararlanamadı. Shelton, kendi getirdiği topla ceza sahasına girdi ve sol çaprazdan sert vurdu. Muslera'nın bakışları arasında kaleye giden top, direkten döndü. Dönen topa ise Cernat vurdu. Bu topu da kaleci Muslera, ayaklarının ucuyla kurtardı.

Galatasaray, maçın 42'inci dakikasında ise farkı ikiye çıkaran golü buldu. Selçuk İnan'ın kullandığı kornerde, kimsenin dokunamadığı top, Elmander'in önünde kaldı. Onun da indirmeden vuruşu, ikinci kez Karabükspor ağlarıyla buluştu.

İyi oynadığı maçta, Sarı-kırmızılı ekibin usta ayaklarına engel olamayan Karabükspor, ilk yarının son dakikalarında ise 10 kişi kaldı. Kazım'a yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartını gören Mabiala, takımını sahada 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın ilk yarısı, Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya bir kişi fazla başlayan Galatasaray, 47'inci dakikada da penaltı kazandı. Ceza sahası içinde boşta kalan topa hareketlenen Elmander, Hamza'nın müdahalesi ile yerde kaldı. Kazanılan penaltıyı gole çeviren Felipe Melo, Sarı-kırmızılı takımı 3-0 öne geçirdi.

Konuk takım Karabükspor, eski Galatasaraylı oyuncusu Mustafa Sarp'ın 66'inci dakikadaki golüyle farkı 2'ye indirmeyi başardı. Erkan'ın sol taraftan kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Mustafa Sarp, maçta skoru 3-1'e getirdi.

Ancak Karabükspor'un heyecanı çok kısa sürdü. Mustafa Sarp'ın golünden sadece 2 dakikada sonra sahneye yeniden Elmander çıktı. Ceza sahası içinde Baros'u savunmanın arkasına kaçıran Elmander, Çek oyuncunun topu kontrol ettikten sonra verdiği pasa, çok sert vurdu ve durumu 4-1 yaptı.

Galatasaray bu golden sonra çok rahat bir oyun çıkardı. Girdiği gol pozisyonlarını cömertçe harcayan Sarı-kırmızılılar, 2. gole ise 87'inci dakikada ulaştı. Engin Baytar, takım arkadaşları ile yaptığı duvar paslarının ardından ceza sahasına girdi ve karşı karşıya durumda golü yapmayı başardı. Bu golün ardından skoru 5-1'e getiren Galatasaray, sahadan da bu skorla galip ayrıldı.