CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, yarın Ankara’da görülecek Passolig’in iptal edilmesine yönelik davaya ilişkin Passolig’e karşı olduklarını belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, yarın Ankarada 16. Tüketici Mahkemesi’nde görülecek Passolig davasına ilişkin taraftar dernekleri temsilcileri ile birlikte Meclis’te açıklama yaptı.

Ailecek herhangi bir takımın maçına gidemediklerini belirten Hakverdi, “Gerekçesi, passolig uygulaması. 6222 sayılı yasa, şiddeti engellemek için yapılmış ama daha çok fişlemeyi getiren bir yasa, biz bunun tamamen ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Passolig uygulamasına karşıyız. Özgür seyirciler ve özgür bir toplum istiyoruz. Yasakçı zihniyete karşıyız bu sebeple passolig uygulamasına karşıyız. Maçlarda seyirci yoksa o maçın hiçbir anlamı yoktur” dedi.

Hakverdi, “Ailecek herhangi bir takımın maçına gidemiyorum. Gerekçesi passolig uygulaması. Öncelikle maça gidebilmek için bir bankaya gitmem, o bankanın kredi kartından almam ve oraya para yükledikten sonra sadece kendi takımının kendi sahasındaki maçlara gidebilmem gerekiyor. Onun dışında başka maçlara gidemiyorum. Banka kartı olmadığı sürece maçlara gidemiyorum.

Eskiden seyirciler bir biletle kendi takımlarına destek olmak amacıyla rahatlıkla sahalara girebilirken sadece bir banka kartı almakla maçlara girebilir hale geldi. Gerekçe çok malum; rant. Bir bankaya rant elde edebilmek amacıyla bir ihale yapıldı ve bu banka bütün seyircilerin gelirini elinde toplayıp diğer kulüplere dağıtır hale geldi" dedi. (İMC TV)