CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün geceki olaylı Galatasaray-Beşiktaş derbisini TBMM’ye taşıdı.

Tanrıkulu’nun Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

Beşiktaş ve Galatasaray Futbol kulüpleri arasında oynanan Türkiye Süper Ligi futbol mücadelesinde dört spor savcısının görevlendirilmesindeki amaç nedir?

Mücadele öncesinde, Gençlik ve Spor Bakanı ile spor savcıları, iki güzide kulübümüzün başkanları, yöneticileri, taraftar dernekleri, tribün liderleri ile toplantı ve görüşmeler düzenlemiş midir?

Dört spor savcısının bu karşılaşmada görevlendirilmesi, iktidar partinizin ülkemizde Gezi Parkı gösterilerine destek verdiği için Beşiktaş Kulübü’müzün artık spor ruhu ile özdeşleşen taraftar grubu Çarşı’ya karşı başlattığı yok etme, göz korkutma operasyonunun bir parçası mıdır?

Spor savcıları, mücadelenin 34. dakikasında da 'Gezi' tezahüratları atılması sonucu yayıncı kuruluşun, tribünlerin sesini kısarak yerine eski maçlardan taraftar sesi yayımlaması böylelikle kamuoyunu aldatmaya çalışmasını da soruşturacaklar mıdır?

Tüm biletler elektronik ortamda satılırken, bedava biletler nasıl temin edilmiştir?

Yeni başlayan spor savcısı uygulaması maç başı 1 savcı iken, bu maç için neden 4 savcıdır? Maç öncesi olay çıkacağına dair ihbar alınmış mıdır?

Toplumsal duyarlılığı üst seviyede olan Beşiktaş taraftar grubu ‘Çarşı’nın Gezi Parkı olaylarındaki tavrı yüzünden onlara rakip taraftar grubu kurulduğu ve bedava bilet verildiği iddiaları doğru mudur?

Gözaltına alınan taraftarlar ve kameralara yansıyan taraftarlar hangi tribün gruplarına bağlıdırlar?

(Agos)