Bakanlar Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtlayan Başbakan Yarımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Çarşı grubunun gösterilerden çekileceğini belirtmişti.

Bülent Arınç, gazetecilerin 'Çarşı Grubu  üyesi Bülent Ergenç'in bıçaklanması sorusu üzerine' verdiği yanıtta, "Burada içki içilmesin dediği için bıçaklanmıştı. Arkadaşımızın taburcu olurken söyledikleri Türkiye’ye ibret olmalıdır. Bu yaşananları asıl kimlerin provoke ettiğini göstermektedir. Çarşı Grubu bu gösterilerden çekilmektedir. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının da işin geldiği bu noktadan sonra biz bu iste yokuz diyerek çekildiklerini ya da çekileceklerini düşünüyorum" demişti.

TAKSİM DAYANIŞMASI "EYLEM BİTTİ" DİYENE KADAR PARKTAYIZ

Çarşı'nın tanınmış isimlerinden yazar Emrah Serbes "Çarşı Gezi Parkı'ndan çekilmiyor. Taksim Dayanışması 'Eylem bitti' diyene kadar parktayız. Resmi açıklama yapmak gerekiyorsa yarın o da yapılır" dedi.

İNSANLIKTAN YANA TARAFIZ

Çarşı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada da şöyle denildi:

"Gezi Parkı direnişinden geri çekildiğimiz yönündeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Duruşumuz her zaman açık ve nettir.

1982'den beri haksızlık, adaletsizlik karşısında insanlıktan yana tarafız ve olmaya da devam edeceğiz.

Devlet ve ilgili kurumların çözüm için asıl muhatabı Gezi Parkı eylemlerini en başından itibaren sürdüren gerçek temsilciler, parkta çadır kuran gençler ve her zaman destekçisi olduğumuz halktır.

Tarafları karşılıklı empati, sağduyu ve diyaloğa davet ediyor, bu kaosun karşılıklı iletişim ve anlayışla çözülmesinden taraf olduğumuzu olayların halkımız açısından en iyi şekilde neticelenmesinden yana olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."