Alman Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, oyuncularına Alman Milli Marşı'nı söyleme zorunluluğu getirmeyeceğini söyledi. 

Löw, Frankfurt'ta düzenlediği basın toplantısında, milli marşın söylenmesi konusunda Mesut Özil, Sami Khedira, Jerome Boateng ve Lukas Podolski ile konuştuğunu, onların Alman Milli Marşı'nı söylemek istemeyiş nedenlerini de anlayışla karşıladığını belirtti. Löw, "Bizde ve Almanya Futbol Federasyonu'nda (DFB) milli marşı söyleme zorunluluğu yok" dedi. 

Alman Milli Marşı'nın söylenmesini iyi bulduğunu, ancak herkesin bir maça farklı şekillerde hazırlanmak isteyişini de iyi anladığını ifade eden Löw, Alman Milli Marşı'nı söylemeyen oyuncuların, sahada da Almanya için ellerinden gelen her şeyi yapmadığı şeklindeki bazı eleştirileri reddetti. 

Milli marşı söylememesinin milli takım oyuncularının kalitesinin bir göstergesi olamayacağını vurgulayan Löw, bu tür popülist tartışmalarda bazı oyuncuların "iyi Alman olmadığı" yönündeki yaklaşımların da çok yanlış olduğunu söyledi. 

Mesut ve Sami gibi oyuncuların Almanya'nın yurt dışındaki imajına ve ülkedeki uyuma çok büyük katkısı olduğunu dile getireren Löw, "Kendilerini, giydikleri formayla ve Almanya'yla bağdaştırıyorlar" diye konuştu.