Beşiktaş'ta yeniden Başkan seçilen Fikret Orman'ın, Samet Aybaba'nın istifasıyla boşalan teknik adam koltuğunu Kayserispor teknik direktörü Robert Prosinecki ile doldurduğu iddia edildi.

Hırvat teknik adam, bu sezon Kayserispor ile 27 resmi maça çıktı... 13 galibiyet, 8 mağlubiyet alan Prosinecki, 6 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı...

Beşiktaş, teknik direktörlük görevine getirmeyi düşündüğü Robert Prosinecki ile görüşmek için Kayserispor kulübüne sözlü talepte bulundu. Kayserispor, Robert Prosiunecki’nin takımın teknik direktörü olduğunu belirterek görüşme taleplerine olumsuz cevap verdi.

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, Robert Prosinecki’nin Beşiktaş ile anlaştığı yönünde çıkan haberleri dikkate almadıklarını ve bunların tamamen kendileri dışında söylemlerle ifadeler olduğunu aktardı.

Oğuz Ortaköylüoğlu, Beşiktaş kulübünden kendilerine sözlü olarak gelen bir talep olduğunu dile getirerek, “Beşiktaş, teknik direktörümüz Robert Prosinecki ile görüşmek için bizden sözlü olarak müsaade istedi. Biz kulüp olarak, hocamızla devam ettiğimizi söyledik. Görüşme taleplerine olumlu yanıt vermedik. Şuan için hocamızla yola devam ediyoruz.” dedi.

Öte yandan Prosinecki’nin, Beşiktaş’tan kendisine iletildiği belirtilen teklifle ilgili olarak, kendisine herhangi bir teklif ya da görüşme talebi gelmediği yönünde kulübe bilgi verdiği öğrenildi.

ROBERT PROSİNECKİ KİMDİR?

12 Ocak 1969; Schwenningen Almanya doğumlu Hırvat eski futbolcu ve teknik adam. Sırp takımı FK Kızılyıldız ile teknik direktörlük kariyerine başlamış ve 15 Ekim 2012 itibariyle Türkiye Spor Toto Ligi takımlarından Kayserispor'un teknik direktörü olmuştur.

Prosinecki, futbolculuk kariyerinde  FK Kızılyıldız, Real Madrid, Real Oviedo, Sevilla FC, FC Barcelona, Dinamo Zagreb, Standard Liege, Portsmouth, Olimpija Ljubljana ve NK Zagreb'de oynadı. Kariyerini ülkesi Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımında noktaladı. İki ayrı ülkenin milli takımıyla (Yugoslavya ve Hırvatistan) Dünya Kupası'nda gol atmış tek futbolcu olarak tarihteki yerini aldı.