Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi Play- Off turunda İspanya’nın Sevilla takımı ile karşılaştı.

Başakşehir, sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Başakşehir, sahaya Volkan, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, Mahmut, Emre, Visca, Mossoro, Elia, Adebayor 11'iyle çıktı. Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo ise sahaya Rico, Mercado, Pareja, Lenglet, Escudero, N'Zonzi, Pizarro, Banega, Correa, Montoya, Ben Yedder 11'ini sürdü.

Başakşehir, henüz 2. dakikada Eljero Elia'nın taşıdığı topla gole çok yaklaştı. Hollandalı oyuncunun şutunda rakipten dönen topla ceza sahası içinde buluşan Mossoro'nun vuruşunda top dışarı çıktı.

Mücadelenin ilk golü 16. dakikada geldi. Konuk ekibin hızlı gelişen atağında Joaquin Correa'nın pasında ceza sahasına sol çaprazdan giren Sergio Escudero takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Sevilla, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Başakşehir, ikinci yarının ilk dakikalarına da hızlı başladı. Ev sahibinde Emre Belözoğlu, 51. dakikada kazanılan serbest vuruşta gole çok yaklaştı ancak vuruşunda top kalenin hemen üzerinden dışarı gitti.

Başakşehir, mücadelenin 63. dakikasında gole bir kez daha yaklaştı. Emre Belözoğlu'nun arapasında topla buluşan Mahmut Tekdemir, boştaki Emmanuel Adebayor'u gördü. Adebayor'un vuruşunda top Rico'dan sekti ancak Elia pozisyonu değerlendiremedi. Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra Başakşehir golü buldu! Orta alandan gelişen atakta Mahmut Tekdemir'in arapası ile ceza yayına hareketlenen Eljero Elia ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yaptı ve skoru 1-1'e getirdi. Hollandalı yıldız, bu golle Başakşehir formasıyla çıktığı 4. maçta 3. golünü attı!

Sevilla, 84. dakikada bir kez daha öne geçti. Sağ taraftan gelişen atakta Jesus Navas'ın pasında topla buluşan Wissam Ben Yedder, takımını öne geçiren golü attı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Sevilla, mücadeleden 2-1'lik üstünlükle ayrıldı. Başakşehir, bu maçın rövanşında 22 Ağustos Salı günü 21:45'te Sevilla'nın konuğu olacak.

(Kaynak: Habertürk)