Sportif faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal duyarlılığıyla da tanınan Barcelona kulübü, Türk Hava Yolları'nın çalışanlara yönelik uygulamasına tepki gösterdi.

 

İstanbul Üniversitesi'nde THY çalışanları için imza toplayan akademisyenler, yaşanan durumu Barcelona kulübüne de anlattı.

 

Kulüp yönetimi akademisyenlere e-postayla yanıt verdi. “Birkaç gün önce bize bir mektup geldi. Çok üzüldüklerini çok şaşırdıklarını, çalışanların durumunun yanı sıra, grev yasağına çok şaşırdıklarını söylediler.

 

Barcelona kulübü üzülmekle kalmadı, işten çıkarılan 305 kişiye destek olmak için kolları sıvadı. “Yazdıkları şey şuydu biz bunu yönetimimizin dikkatine sunacağız, İspanya’da gündem yapacağız, açıklama yapacağız ve ilişkilerimizi gözden geçirmek de olmak üzere enine boyuna tartışacağız”

 

Faşist Franco'ya karşı başkaldırının sembolü olmuş oaln, İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinin Barcelona kentinin takımı kuruluşundan itibaren forma reklamı almamıştır. 14 Temmuz 2006 tarihinde, kulüp UNICEF ile forma reklamı konusunda beş yıllık anlaşma yaptığını duyurmuştur. Kulüp bu anlaşma sonucunda, hiçbir ücret almayıp, bu süre boyunca yılda 1.5 milyon € UNICEF'e bağışta bulunmaktadır. Ayrıca Türk Hava Yolları Barcelona'nın ulaşım sponsorudur.