Bruma ve Aydın'ın Türkiye Kupası maçlarında yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sezonu kapatması, Fatih Terim döneminde büyük umutlarla transfer edilmesine karşın geldiği günden bu yana beklenen performansı sahaya yansıtamayan Nordin Amrabat'ın ise yabancı kontenjanı nedeniyle Malaga'ya kiralanması ve son olarak Albert Riera'nın da kontratının feshedilmesi nedeniyle kanat oyuncusu konusunda eli hayli zayıflayan Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini'nin bir de hücuma yönelik kanat oyuncusu istediği gelen haberler arasında.

ŞAPKADAN ÇIKAN KANAT OYUNCU

Defans hattını Ranocchia, Astori veya Doria ile güçlendirmeyi hedefleyen Galatasaray'ın, adeta şapkadan çıkan kanat oyuncu gereksinimi için düşündüğü isimse Barcelona'nın Hollandalı yıldızı Ibrahim Afellay. 2010-2011 sezonunda devre arası transfer olduğu Barcelona'da fazla forma şansı bulamayan 27 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon kiralandığı Schalke 04'te iyi bir performans göstermesine karşın Katalan ekibinde bu yıl sezon 25 dakika forma bulabildi.

Dünya Kupası'nda yer alacak olan Hollanda Milli Takımı kadrosuna girmek için sezonun geri kalanında futbol oynayabileceği bir takıma gitmek istediği bilinen Afellay'ın Galatasaray'ın teklifine sıcak baktığı bilinirken, Barcelona'nın da Galatasaray'dan gelecek herhangi bir teklifi kabul edebileceği iddia ediliyor.

CİMBOM UZUN SÜREDİR TAKİPTEYDİ

Galatasaray'ın yıldız futbolcuyu bonservisiyle alma talebi Barcelona yönetimi tarafından pek sıcak karşılanmıyor. Hollandalı oyuncunun geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da kiralık olarak gitmesinin daha doğru olacağını düşünen Barcelonalı idareciler, Afellay'ın hala Barcelona'ya katabileceği şeyler olduğu fikrinde birleşiyor. (Eurosport)