Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlediği basın toplantısında, 30-31 Mayıs'ta yapılacak seçimli genel kurul ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında kendisini eleştiren Fenerbahçeli taraftarları hedef alan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi direnişi sırasında eylemcilere yönelik kullandığı "Çapulcular" ifadesini kullandı.

"Görevi bırakma yönünde bir düşüncesi" olduğunu söyleyen Yıldırım, şahsına yönelik tepki ve eleştirileri "tehdit" diye nitelendirerek, "Bu tehditlerden dolayı adayım. Ne zamana kadar, mahkemeye kadar. Mahkemenin ertesi günü kongre kararı alacağım. Ben buradayım, hepsini de kongreye bekliyorum. Kimsenin adaylığına da mani olmuyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Fenerbahçeli taraftar gruplarının kendilerine yönelik şikayetlerini ve tepkilerini sert bir şekilde eleştirerek şunları söyledi:

"ŞEREFSİZLER, ÇAPULCULAR"

"Takıma yumurta atıyorlar, saldırıyorlar. Be şerefsizler, bu takım kurşulandı. Hepsini tek tek tespit ettim. Bu ilanı verenler her şeyi yapıyor, stattaki organizasyonlar, GFB'ye destek olanlar bu ilanı verenler. Yürekleri olmayan, evlerinden dışarı çıkamayan adamlar gazeteye verdikleri ilanı gelsinler kulübe versinler. Kongre üyeleri kimi seçerse ona saygı göstereceğiz. Ben başkanlığı bıraktıktan sonra da bu çapulculara kulübü bırakmam, çapulcular olmayacak. Bunların kim olduğunu da kongrede tek tek açıklayacağım. Fenerbahçe'yi iyi yöneticiler yönetecek, hepsiyle de görüşüyorum."

"AKLANMAZSAM İSTİFA EDERİM"

3 Temmuz süreci ile ilgili 'yeniden yargılama'nın sürdüğünü de söyleyen Fenerbahçe Başkanı, "Benim tek davam var, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne atılan lekenin temizlenmesi. Mahkeme ayın 7'sinde veya 8'sinde. Mahkemeden olumlu yönde bir karar verilirse, Fenerbahçe ve biz temizlenmiş olacağız. Aksi yönde bir karar çıkarsa zaten görevimden istifa ederim. Fenerbahçe'nin sırtında böyle bir leke taşıtmam" şeklinde konuştu.