Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, başkan olduğu dönemde patlak veren şike sürecinde yaşadıklarını basın mensuplarıyla paylaştı.

3 Temmuz süreci başladığında henüz 4 günlük TFF Başkanı olan Mehmet Aydınlar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak neden böyle bir toplantı düzenlediğini açıklayan Aydınlar, "Takdir edeceğiniz gibi sadece sportif olarak değil genel olarak ülkemizde en büyük gündem 3 Temmuz süreciydi. Süreç içinde en çok zarar görenlerden biri olarak bazı gerçekleri paylaşmaya karar verdim. Sportif anlamda hukuki süreç sona ermiştir. Konunun neticelenmesini bekledim. Şimdi Fenerbahçe ile ilgili kritik bir sürece girildi. Her gün ismim gündeme geliyor. Bugünün konuşmak için en doğru zaman olduğuna karar verdim. İsimlerden olabildiğince bahsetmeyeceğim." dedi.

'10 BİNLERCE TACİZ MESAJI VE TEHDİT ALDIM'

'3 Temmuz sürecinde TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar olmasa ne olacaktı?' sorusuyla konuşmasına devam eden Aydınlar, "Bana o günkü tabloyu gösterdiklerinde durumun vahim olduğunu görmemek mümkün değildi. Bunu böyle tanımlamayan bu işten anlamıyor demektir. Sonra da ortaya çıktı. TFF Disiplin Talimatnamesi'ni herkesin bilmesini istiyorum. Disiplin Talimatnamesi 72. maddesinde belirtildiği şekilde bir karar alabilirdim. Neden yapmadık? Masumiyet karinesi içerisinde toplantılar yaptık. Sağlıklı bir zemin oluşturmak için çalıştım. Tüm çabam ülkenin en değerli oluşumları olan kulüplerin en az zararla çıkması içindi. Karşılığında hain ilan edildik, hedef gösterildik. 10 binlerce taciz mesajı ve tehdit aldım. İtibarsızlaştırma kampanyası yapıldı" diye konuştu.

FB YÖNETİCİLERİNE FIRSAT 3 KERE GELDİ

Fenerbahçe'nin fırsatları geri çevirdiğini belirten Aydınlar, "Burada çok önemli bir ayrıntı. Fırsat bir değil, üç kez Fenerbahçe yöneticilerinin eline geçti. Kişilerin bekaları adına ellerinin tersiyle itildi. Ve durum buraya geldi. 15 Ağustos'ta o zaman önde gelen iki Fenerbahçe yöneticisiyle görüştüm. 'Bu sene Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyin' dedim. Aynı gün 'Kendisinden şüphesi olanlar Avrupa'ya gitmesin' diye söyledim. Bu kez UEFA'dan çok hassas bir mesaj geldi." dedi. (UEFA'dan gelen mektup okundu)

'FENERBAHÇE'Yİ BÜYÜK BİR CEZADAN KURTARDIM'

Mehmet Ali Aydınlar, "Uyarı üzerine Fenerbahçeli yöneticileri çağırdım. Mektubu onlara gösterdim. 'Arzu ederseniz UEFA yöneticileriyle görüşün' dedim. Yöneticilerden biri ayağa kalktı. 'Şimdi yönetimi topluyorum, karar alıyoruz. Seneye Avrupa'ya gitmiyoruz' dedi. Ertesi gün 'Kararı siz verin' dediler. Trabzonspor'un gideceğini programdayken öğrendim. Bir Fenerbahçe yöneticisi beni süreci iyi yönetememek ve sorun çıkarmakla suçladı.

Fenerbahçe, 'Gelmiyoruz' deseydi, 1 yıl ceza ile iş biterdi. Ben göndersem bile UEFA, Fenerbahçe'yi almayacaktı. Milli Takım ve diğer kulüpler; 3 ila 5 yıl, Fenerbahçe'yi 8 yıla kadar cezalandırılacaktı. Ben Fenerbahçe'yi çok daha büyük bir cezadan kurtardım. Bundan sonra yöneticiler tribünlere oynamaya başladılar. Hala da devam ediyorlar. UEFA'nın söylediği her şey oldu. Milli Takım 3 ila 5 yıl, Fenerbahçe 8 yıla kadar ceza alacaktı. Sadece taraftar yanıltılmaya çalışılıyor.

Bu sene de benzer bir şey oldu. 'CAS ne karar alırsa alsın Avrupa'dayız' dediler. Fenerbahçe men edildi. Yine taraftarı yanıltmaya çalıştılar." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Platini ile görüştük. Play-off'a kadar karar vereceğimiz söyledik. Türk futbolu adına pazarlık yaptık ve başarılı olduk. Ele geçmez en büyük fırsatı ele geçirdik. İsviçre'de UEFA teklifimizi kabul etti. Para ve puan cezalarıyla sadece 1 yıl menle bitirecektik. Herkes de mutabıktı. Başarmıştık ama hepsi sözlüydü. Infantino 'Bana yazın ben de size resmi belge göndereceğim' dedi.

'AZİZ YILDIRIM VESAYETİ SÜRERSE ADAY OLABİLİRİM'


Aydınlar, düzenlediği basın toplantısında 2 Kasım da gerçekleştirilecek olan Fenerbahçe kongresinde başkanlığa aday olmayacağını ama kongrede Aziz Yıldırım ya da Aziz Yıldırım'ın vesayetini sürdürecek bir aday olursa, kararını gözden geçireceğini söyledi. (Evrensel)