UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Real Madrid’in Santiago Bernabau’da Atletico Madrid’i 1-0 yenerek kupa dışına itmesinin faturası kırmızı kart gören Arda Turan’a çıkarıldı.

Milli futbolcunun 76. dakikada kırmızı kart görmesinin ardından Real Madrid’in golünün geldiğine dikkat çeken gazeteler, Arda’nın atılması ile Atletico Madrid’in oyun kurgusunun tamamen değiştiğine yer verdi.

İspanya’nın önde gelen hakem hocaları ise karşılaşmanın orta hakemi Alman Felix Brych’nın Arda Turan’ı atmakla doğru bir karar verdiğini söylediler. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Diego Simeone ise, “Arda atılınca maçın gidişatı değişti” sözleri ile Arda Turan’ın kırmızı kart görmesinin maçın sonucunu etkilediğine vurgu yaptı.

El Mundo Deportivo gazetesi, Arda’nın oyun içindeki sert futboluna değinerek bu futbolcuya gösterilen her iki sarı kartın da doğru olduğunu savundu. Gazete ayrıca Arda’nın, çok daha önce Real Madrid’in savunma oyuncusu Fabio Coentrao’ya attığı dirsek darbesinde kart görebileceğine işaret etti.

Marca gazetesi ise, “Arda’ya kırmızı kart doğru karar” başlığında verdiği haberinde Alman hakeme sahip çıktı. Sport gazetesi de, “Arda Turan atıldı” başlıklı haberi ile Türk oyuncuya gösterilen kırmızı kartın bedelini Atletico Madrid’in çektiğine dikkat çekti. (ZETE)