İsveç’e göç eden Asuri-Süryanilerin 1974 yılında Stockholm’ün Södertälje ilçesinde temelini attıkları ve süreç içinde dünyanın her tarafında yaşayan Asuri-Süryanilerin gururu haline gelen Assyriska FF futbol takımı ekonomik güçlüklerle karşı karşıya.

Assyriska FF 31 Ağustos gününe kadar borçlarını ödeyemediği takdirde 2. Ligde oynama lisansını kaybedecek ve küme düşecek.

Assyriska FF Yönetim Kurulu, Temmuz ayı başlarında takımın maçlarda başarı göstermesine karşın borçları bulunduğu için lisansını kaybetme ve küme düşme riskiyle karşı karşıya bulunduğunu açıkladı. Kulübün 1 milyon krona ihtiyacı olduğu belirtilen açıklamada taraftarlar ve halka takımlarını destekleme çağrısı yapıldı.

Yapılan ekonomik yardımlara rağmen 1 milyon kron toplanamayınca Asuri-Süryani-Keldani kurumları ve medyası Assyriska’ya ekonomik yardım için seferber oldu. Tüm Asuri-Süryaniler ve dostlarına Assyriska FF’nin lisansını kaybetmemesi için ekonomik yardımda bulunmaları çağrıları yapıyorlar.

İsveç’in en tanınmış ve başarılı takımları arasında yer alan Assyriska FF geçtiğimiz yıl 40. yılını doldurmuştu. Yaşları 6 ila 19 arasında değişen 500 civarında genç Assyriska FF’de futbol oynuyor. Gençler için 24, genç kadınlar için 3 takımı bulunan Assyriska FF, bundan iki yıl önce de 4-6 yaş grubundaki çocuklardan oluşan yeni bir takım kurmuştu. (Kaynak: STOCKHOLM – ANF Haber)