Türkiye'nin Olimpiyat tarihinde atletizmdeki tek altın madalyasının sahibi Aslı Çakır Alptekin'de doping iddiası.

Posta Gazetesi’nden Can Uyguç’un haberine göre, Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA), Uluslarası Atletizm Federasyonları Birliği’ne (IAAF) gönderdiği yazıda sekiz atlette doping tespit edildiğini belirtti.

Bu sekiz atlet arasında Türkiye’nin Olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyasını getiren Aslı Çakır Alptekin de yer alıyor.

Alptekin’in IAAF’nin 2011 yılında hayata geçirdiği biyolojik pasaport uygulamasındaki verilerinde sapmalar olduğu ve bunun neticesinde doping yaptığının tespit edildiği iddia ediliyor. 2004 yılındaki Dünya Gençler Şampiyonası sonrasında yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle iki yıl men alan milli atlet bir kez daha dopingli çıkarsa ömür boyu pistlerden uzak kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Aslı Çakır Alptekin eğer ki dopingli çıkarsa altın madalya genç atlet Gamze Bulut’a geçecek.

8 İSİM VAR

Türkiye'ye gönderilen yazıda, 8 isim arasında Aslı'dan başka en son Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engellide Nevin Yanıt ve 3 bin metre engellide Avrupa Şampiyonu Gülcan Mıngır'ın da olduğu öne sürüldü.

Lonra'da Çakır'ın altın madalya kazandığı 1500 metre yarışında 10. olan İngiliz atlet Lisa Dobriskey, 'Bu yarış asla normal koşullarda koşulmadı' diyerek Aslı'nın soping yaptığını ima etmişti.

SÜREYYA AYHAN’I HATIRLATTI

Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi Süreyya Ayhan Kop, Atina 2004 önce doping testine girmeyi reddetmiş ve bunun sonucunda iki yıl ceza almıştı. Bir sonraki Olimpiyat olan Beijing 2008 öncesinde ise yasaklı madde tespit edilen atlet, yarışlardan ömür boyu men edilmişti.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi CNN TÜRK'ten Emre Tilev'e yaptığı açıklamada kendilerine böyle bir yazı gelmediğini söyledi.