Aslan, Türk Telekom Arena'da 1-1 sona eren ilk maçın rövanşında Stamford Bridge'e çeyrek final vizesi için çıktı. Ayrıca yeniden Londra'da 'mavi' tribünlerin karşısına çıkan Drogba için de çok duygusal bir karşılaşmaydı...

Galatasaray, çeyrek final umuduyla çıktığı maça istediği gibi başlayamadı. Henüz 4. dakikada hızlı gelişen Chelsea atağında Hazard, sağ kanattaki Oscar'ı topla buluşturdu. Oscar'ın pasıyla da Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Samuel Eto'o, yerden bir vuruşla Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra sarı-kırmızılılar, oyunu dengelemeyi başardı. 15. dakikada Drogba'nın röveşatası üstten auta giderken, 21'de ise Chelsea atağında Lampard istediği gibi vuramadı. Dakikalar 22'ü gösterdiğinde ise ev sahibi çok tehlikeli oldu. Hazard'ın kullandığı serbest vuruşta Terry, kale sahası üzerinde boş durumda vurdu ama bu top da üstten auta gitti.

Chelsea'nin devre sonunda atakları sıklaştı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda önce Terry kafayı vurdu. Muslera'dan dönen topu tamamlayan Garry Cahill, skoru 2-0'a getirdi. Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda ise ev sahibi Chelsea, skoru korumak adına maçtaki tempoyu çok düşürdü. Son bölüme kadar İngilizler skoru değiştirecek net bir pozisyon bulamasa da Galatasaray da herhangi bir gol fırsatı yakalayamadı.

Maçın son dakikalarında ise Galatasaray oyun disiplininden oldukça uzaklaştı... Önce Hazard'ın sol çaprazdan tehlikeli vuruşunu Muslera çıkarırken, Fernando Torres de karşı karşıya pozisyoda Muslera'yı geçemedi.

İkinci yarıda gol olmadı ve Galatasaray sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi'ne 2. turda veda ederken, İngiliz ekibi Chelsea adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.