Ziraat Türkiye Kupası G Grubu dördüncü maçında Galatasaray’a konuk olan Amedspor, zorlu deplasmandan 2-0’lık galibiyetle ayrılarak gruptaki ilk galibiyetini almayı başardı.

Türk Telekom Arena’da oynanan maçın 3. dakikasında Ercan Çapar’ın harika vuruşuyla 1-0 öne geçen Amedspor, ilk yarıyı bu skorla üstün tamamlamayı başardı.

İkinci yarıda oyunun büyük bölümünü Amedspor yarı sahasında oynayan sarı kırmızılı ekip bir türlü aradığı boşluğu yakalayamayınca beraberlik golünü bulamadı. Maçın uzatma anlarında sahneye çıkan Yusuf Yağmur 90+3’te attığı golle maçın skorunu belirledi; 2-0.

As kadroyla çıkan Galatasaray, Arena’da aldığı yenilginin ardından grupta 9 puanda kalırken Amedspor 4 puana yükseldi.

KENTTE SEVİNÇ YARATTI


Spor Toto 2. Lig takımlarından olan ve 'Amedspor' olarak ismi değiştirilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 4. hafta erteleme maçında deplasmanda Galatasaray'ı 2-0 mağlup etmesi kentte sevince neden oldu.

Amedspor taraftarları maç sonrasında sokaklara dökülerek, galibiyeti kutladı. Yenişehir ilçesi Ofis semtinde toplanan taraftar grupları, meşaleler yakarak takımlarının başarısına ortak oldu.

İstanbul'da oynanan Amedspor-Galatasaray maçını izleyen Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı da, maçtan sonra soyunma odasına giderek, Amedsporlu futbolcularla bu galibiyeti kutladı.