2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turu ilk maçında Türkiye, Türk Telekom Arena'da konuk ettiği Hırvatistan'a 3-0 mağlup oldu ve finallere katılma ümitlerini mucizelere bıraktı. Rövanş maçı ise 15 Kasım Salı günü oynanacak.

İSTANBUL - 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-off turunda Türkiye, sahasında konuk ettiği Hırvatistan karşısında maç boyunca hiçbir varlık gösteremedi ve sahadan 3-0'lık bir mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Türkiye’nin finallere kalması mucizelere kaldı.

Hırvatistan’a, galibiyeti getiren goller, Olic, Mandzukic ve Corluka'dan geldi. Bu maçın rövanşı ise 15 Kasım Salı günü Hırvatistan'da oynanacak.

Bu maçta sarı kart gören Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Emre Belözoğlu ve Hakan Balta, cezalı duruma düştü ve rövanş maçında sahadaki yerini alamayacak.

İLK YARIDA SAHANIN TEK HAKİMİ HIRVATİSTAN

Henüz 2'inci dakikada sağ kanatta Gökhan Gönül'ü çalımlayan Corluka, içeri sert bir şekilde yerden ortaladı. Volkan'dan seken top, Olic'in önünde kaldı. Bayern Münih'in tecrübeli golcüsü, topu boş kaleye göndermekte zorlanmadı ve coşkulu Türk Telekom Arena tribünleri bu golle adeta buz kesti.

Bu golün şokunu üzerinden atamayan Türkiye, Hırvatistan'ın temposunu tatlı-sert bir oyunla kırmaya çalıştı. Hakem Felix Brych'in de buna müsaade etmesiyle, dakikalar ilerledikçe Hırvatları sahasına hapsetti. Burak ve Arda'nın istekli oyunu ile Hırvat kalesinde tehlikeler de yaratan Türkiye, kalesinde de kontra ataklar yaşadı.

Oyunda dengeyi kurmaya başladığımızdakikalarda ise kalemizde ikinci golü gördük. 32'inci dakikada Modric'in vuruşu defanstan döndü. Dönen topu sağ tarafta kontrol eden Vida'nın ortasına arka direkte iyi yükselen Mandzukic, Gökhan Gönül'ün üzerinden kafayla topu ağlara gönderdi.

İnanılmaz bireysel hatalar yapan Türkiye, 45 dakika boyunca sahada hiçbir varlık gösteremedi ve devre, Hırvatistan’ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIYA DA HIRVATİSTAN GOLLE BAŞLADI

İlk yarıda sahanın en kötü isimlerinden birisi olan Gökhan Gönül'ün yerine oyuna Gökhan Töre girdi. Bu değişiklik ile biraz canlanması beklenen Türkiye, istediği havayı bu değişiklikle de bulamadı.

Maçın ilk yarısında tel tel dökülen Türkiye, ikinci yarıya da şok bir golle başladı. 52'inci dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Srna topun başına geçti. Onun ortasına ön direkte bomboş durumda kafa vuruşunu yapan Vedran Corluka, Hırvatistan'ı 3-0 öne geçirdi.

Türkiye oyundan tamamen düştü. Üçüncü golü de kalesinde görünce, adeta havlu attı. Organize olarak bir türlü hücum yapamayan Türkiye, yüksek toplarla aşmaya çalıştığı Hırvatistan savunmasını zorlayamadı. Gol umudu Burak Yılmaz ise sert savunmanın arasında adeta kayboldu.

Duran toplarla etkili olan Hırvatistan ise Srna'nın etkili ortalarıyla Türkiye kalesinde 4'üncü golü aradı.

Son dakikalara girildikçe taraftarın ve oyuncuların da bozulan morali, bazı gerginliklere sebep oldu. Volkan Demirel ve tribünler arasında yaşanan tatsız gerginlik, kabus gibi gecede moralleri daha da bozdu.

Kalan dakikalarda iki takım da pozisyon bulamadı ve karşılaşma Hırvatistan'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.