Gazeteci Bilal Meşe'nin boğazını sıkıp, sinkaflı küfürler ederek saldıran Arda Turan, pişman olmadığını belirterek "Kuş gibi hafifledim" dedi. Turan, Milli Takım'daki kariyerini de sonlandırdığını açıkladı.

Basın mensupları da Arda Turan'ı protesto etmek amacıyla basın toplantısını terketti.

Milli Takım'ın kamp yaptığı otelde konuşan Turan'ın açıklamaları şöyle:

"Milli Takım uçağında olmaması gereken bir olaydı. Şöyle bir şey var ki; pişman değilim. Kendimi kuş gibi hafif hissediyorum. Yapılanları unutmadım.

2006'da ıslıklandığımı unutmadım. Ben Milli Takım tişörtü üstümdeyken bir hata yaptım. Kosova maçında olmama kararı aldım. Hayatım boyunca hiç iyi futbolcu almak için uğraşmadım. Ama ben onurlu bir adam olmak için uğraştım.

Bugün buraya 2002'den beri sanırım, Milli Takım'a hizmet etmiş gibi olarak, her türlü ilacı kullanarak mücadele etmek için sahaya çıkmış bir futbolcu olarak konuşuyorum. Ülkemi çok seviyorum, bayrağımı çok seviyorum; istiyorsanız kenara çekilirim diye.

Gerçekten de istiyorum. Artık zamanının geldiğini düşünüyorum, aileme, arkadaşlarıma, hocalarıma çok teşekkür ederim. Hayatım boyunca ne yaptıysam bedelini ödüyorum. Milli Takım kariyerimi sonlandırıyorum. Yanlışsa adamlığımı bırakırım, ama ne yaptıklarını çok iyi biliyorum. Hepinize teşekkürler. "