Ankaragücü’nün dün deplasmanda karşılaştığı Gümüşhanespor maçının ardından, siyasetin futbola etkisi iddiaları gündeme geldi. Gümüşhane’de gerçekleşen müsabakada Gümüşhaneli Bakan Naci Ağbal ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in saha kenarından şeref tribününe girmesi, Ankaragücü yönetimi ve taraftarlarının tepkisine neden oldu.

Serkan Alan'ın Gazeteduvar'da yer alan haberine göre Ankaragücü’nün mağlubiyeti ile sonuçlanan karşılaşma sonrasında Ankara’ya dönen takımı yüzlerce taraftar stadyumda karşıladı.

‘Sandıkta görüşeceğiz’ ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atan taraftarlar havalimanında polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Ankaragücü yönetimi maçın ardından bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Karşılaşmanın atmosferinin yüksek geçeceğinin önceden bilinmesine rağmen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in de bulunduğu stadyumda hiçbir güvenlik tedbiri alınmamıştır. Bu güvenlik zafiyetinin oluşmasını art niyetli olarak değerlendiriyoruz. Maç oynandığı esnada Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in stadın içinden geçerek şeref tribününe gelmesi ve defalarca ‘Sayın Valimiz Okay Memiş geliyor’ diye anons edilmesi ve yine müsabakanın 55. dakikasında Sayın Bakan Naci Ağbal’ın tıpkı vali gibi sahanın içinden şeref tribününe gitmesi ve defalarca anons edilmesi futbol kurallarının dışında ve kabul edilebilir bir durum değildir” denildi.