Cizre’de 200’e yakın sivilin bina bodrumlarında katledilmesi sonrasında Eskişehirspor taraftarlarının “Aşk bodrumda yaşanıyor güzelim” sözü ile katliamı övmesinin ardından bu defa da Tarsus İdmanyurdu-Amedspor maçında benzer bir pankart açıldı.

Tarsus Burhanettin Kocamaz Spor Kompleksi’nde oynanan Süper Toto 2. Lig maçına polis yığınağı yapılırken, Tarsus İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun “ülkenin içinde bulunduğu hassas durum” gerekçesiyle aldığı karar sonucunda Amedspor taraftarları stada alınmadı.

Polis, Amedspor taraftarlarının stat çevresinde durmasına da izin vermedi.

Polis gözetiminde tribünlere giren Tarsus İdmanyurdu taraftarları ise “Aşk bodrumda yaşanıyor şekerim” pankartı açtı. Mehter Marşı ve 10. Yıl Marşı da çalan Tarsus taraftarları, ırkçı tezahüratlar da attı. Tarsuslu taraftarlara hiçbir müdahale olmadı.

CİZRE’DEKİ DUVARLARDAN TRİBÜNLERE

Bülent Serttaş’ın bir şarkısından alınan “Aşk bodrumda yaşanıyor güzelim” sözü, Cizre’de üç binanın bodrumundaki 200’e yakın kişiyi katleden özel harekatçılarca Cizre sokaklarına yapılan yazılamalarda kullanılmıştı.

Özel harekatçıların fotoğrafları sosyal medyadaki kontrgerilla ve trol hesaplarca Cizre’deki katliama atıfla paylaşılmıştı.

Bu söz, 14 Şubat’ta Eskişehirspor’un Nefer taraftar grubu tarafından tribünlere taşınmıştı.

‘ÇOCUKLAR ÖLMESİN’ PANKARTINA CEZA

Amedspor maçlarında katliamı öven ‘ırkçı’ pankarlartlara Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise sahip çıkarcasına herhangi bir soruşturma başlatma gereği duymadı.

Aynı federasyon, Amedspor’a Fenerbahçe maçında futbolcular sahaya “Çocuklar ölmesin, maça da gelsin” pankartıyla çıktıkları gerekçesiyle soruşturma açmış ve ceza vermişti.