Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe karşısına yarın seyircisiz çıkacak olan Amedspor taraftarları, takımlarını yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

"Faşizme boyun eğmeyeceğiz ve stat etrafında olacağız" diyen Barikat ve Azrail grupları, tüm Diyarbakır halkını stada gelerek, Amedspor'un etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Amedspor yarın saat 13.00'te Fenerbahçe ile Şile Yolu üzerindeki Amedspor Tesisleri'nde karşı karşıya gelecek.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen ceza nedeniyle Amedspor maça seyircisiz çıkacak.

Duruma tepki gösteren taraftar grupları, Fenerbahçe maçında Amed'i yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Diyarbakırspor Azrail Taraftar Grubu kurucularından Ramazan Tugay, stadın dışına dev ekranların konulmasını isteyerek, "Madem biz stada giremiyoruz, yönetim stadın dışına dev ekranlı televizyonları koyup dışarıdan izletsin. Ona bile izin vermezlerse biz yarın yine stadın dışında olup takımımıza destek vereceğiz. Amedspor bütün bölgeyi ve Amed halkını temsil ediyor. Amed taraftarları, bu ırkçı ve faşist saldırılara karşı her zaman takımının yanında olmalı ve desteklemelidir" dedi.

BARİKAT: AMED HALKI OLARAK SAHA DIŞINDA DESTEK OLACAĞIZ

Amedspor Mor Barikat Taraftar Grubu kurucularından Dilek Demir, Amedspor'un yarınki maçı kazanacağına inandıklarını belirtti.

Demir, "Biz tribünde olmayacağız. Fakat bütün bölge taraftar grupları ve Amed halkı olarak saha dışında olup takımıza destek vereceğiz. Yeter ki Amedspor her şeye rağmen mücadele etmekten asla vazgeçmesin" dedi.

Saha dışında hiçbir şekilde provokasyonlara ya da kışkırtmalara gelinmemesi gerektiğini belirten Demir, "Başakşehirspor maçında 'Çocuklar ölmesin maça gelsin' sloganları attık ve maç sonunda darp edilerek gözaltına alındık. Ne olursa olsun biz saha dışında bile misafirperverliğimizi gösterip en iyi şekilde Amedspor'u destekleyeceğiz. Hangi takımın taraftar grubu olması önemli değil, şimdi birlik olma zamanı deyip takımızı en iyi şekilde saha dışında destekleyeceğiz" diye belirtti.

'AMEDSPOR ETRAFINDA KENETLENELİM'

Amedspor Barikat Taraftar Grubu kurucularından Bilal Akkalu da, sistemin her dönem faşist ve ırkçı uygulamaları olduğunu belirterek, "Bütün Amed halkını yarınki Fenerbahçe maçı için Amedspor etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Bilindiği gibi faşizm hayatımızın her alanında boy gösterdiği gibi spor alanında da boy gösteriyor. Bizim yapacağımız tek şey faşizme karşı direnmek. Direnişin ruhunu sokaklarda ve stat çevresinde bayrak asarak kazanmışçasına bunu hissettirmeliyiz. Amedspor bunca saldırılara rağmen dimdik ayakta" diye konuştu.

'FAŞİZME BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Tüm Diyarbakır halkını Amedspor-Fenerrbahçe maçı için stat etrafına çağıran Akkalu, "Bölgede yaşanan katliamlarla bizim yaşama umudumuzu elimizden alamazlar. Her şeye rağmen direnişi yükseltelim. Spor bizim direniş alanımızdır. Amedspor isimi en büyük direniştir. Faşizme boyun eğmeyeceğiz ve stat etrafında olacağız" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: DİHA)