Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Amedspor, kura çekiminden yaklaşık 3 saat sonra açıklanan PFDK kararları ile 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Amed Asbaşkanı Nurullah Edemen, "Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler. Maça çıkmayabiliriz" dedi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), deplasmanda oynanan Başakşehir maçında taraftarların ‘ideolojik propaganda’ yaptığı iddiasıyla Amedspor’a 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmesine Amedspor yöneticisinden tepki geldi.

Hürriyet'in haberine göre; Kulüp Asbaşkanı Edemen, bu cezayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Ceza kalkmazsa Fenerbahçe maçına çıkmayız. Bu konuyu yönetimde masaya yatırıp konuşuruz” dedi.

DEMİRÖREN İLE GÖRÜŞECEKLER

Nurullah Edemen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşmek için randevu talep ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Fenerbahçe maçını seyircisiz oynamamızı gerektirecek hiç bir şey yok. Bu ceza kalkmazsa seyircisiz bir şekilde sahaya çıkmanın bir anlamı yok. Eğer kupada Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bize bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler ve bu cezayı verdiler. Böyle bir haksızlık ve adaletsizlik olmaz. Biz sahada eşit koşullar altında mücadele etmek istiyoruz. Tahkim Kurulu’nun bu haksızlığı ortadan kaldırmasını bekliyoruz."