Amedspor Eş Başkanı Nurullah Edemen, Mersin İdmanyurdu ile oynadıkları maç esnasında sahaya giren bir kişinin takımın oyuncusu Deniz Naki’ye saldırmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Edemen, “Deniz Naki’ye yapılan saldırı, Amedspor camiasına yapılmıştır; Amedspor’a saldırı, Kürtlere yapılan bir saldırıdır” dedi.

Gazete Karınca'nın haberine göre, Edemen, şunları söyledi:

Ne bizim Mersin İdman Yurdu ile ne onların Amedspor ile bir sorunu yok. İdareciler yanlış karar alırsa, yanlış sonuçlar doğar. Milliyetçi duygular ile saldırılar gerçekleşir. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın saldırıya duyarlı davranması gerekiyor. Deniz Naki’ye yapılan saldırı, Amedspor camiasına yapılmıştır; Amedspor’a saldırı, Kürtlere yapılan bir saldırıdır. Bu ülke hepimize yeter, idareciler buna göre hareket etmelidir. Bu olaydan büyük dersler çıkarılmalıdır.

Deniz Naki’ye yapılan saldırıya dair suç duyurusunda bulunmadıklarını hatırlatan Edemen, kamu davasının açılıp açılmadığı konusunda ise olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

“Saldırıda bulunan taraftarın arkasında bir polis veya güvenlik görevlisi yok, bu manidar” diyen Edemen, Mersin Valisi’nin Amedspor’a yaklaşımını eleştirerek, “Amedspor siyaset yapmıyor, diğer bütün takımlar siyaset yapıyor. En başta Mersin Valisi siyaset yaparak bize yaklaştı. Bu yaklaşımı reddediyorum ve kınıyorum” diye konuştu.