Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçları kapsamında, 22 Eylül’de Karaman Belediyespor’u sahasında konuk ederek 2-1 mağlup eden ve 3. tura yükselen Amedspor’a, “ideolojik propaganda” yaptığı iddiasıyla ceza verildi.

Karşılaşmada taraftarların tezahüratları nedeniyle Amedspor’un, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildiği, yapılan değerlendirme sonucunda, “ideolojik propaganda” yapıldığı gerekçesiyle 20 bin lira para cezası kesildiği bildirildi.

‘HERHANGİ BİR UYARI YAPILMADI’

İMC'nin haberine göre; kararın Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinde yayınlanması üzerine bir açıklama yapan Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, cezanın dün kulübe tebliğ edildiğini söyledi.

Cezanın, taraftarların Karaman Belediyespor karşılaşmasında yaptığı tezahüratlardan dolayı verildiğini söyleyen Yeşil, Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği cezanın oldukça ağır olduğunu söyledi. Yeşil, bu sezon lig maçlarında ilk defa böyle bir cezayla karşılaştıklarına, ceza verilmeden önce de konuyla ilgili herhangi bir uyarının kulüplerine yapılmadığını belirtti.

Karaman Belediyespor maçında stadyumda taraftarın tamamen barışçıl şekilde tezahüratlar yaptığını söyleyen Yeşil, “Cezada ilk olarak ideolojik amaçlı sloganlardan bahsediliyor, o gün sporun ruhuna uygun ve barışçıl tezahüratlar yapıldı” dedi.

İTİRAZ EDİLECEK

Ortada çok ciddi bir durum olmamasına rağmen Amedspor’un bu şekilde cezalandırılmasının kulübü derinden üzdüğünü ifade eden Yeşil, “Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun almış olduğu bu karara itiraz edeceğiz. 7 günlük bir itiraz süremiz bulunmaktadır. Bu süre içerisinde umarım yetkililer, bu hassasiyetlerimizi de dikkate alarak hareket eder” dedi.