İspanya polisi Pazar günü Villarreal'de oynanan maçta Barcelona'nın Brezilyalı siyahi futbolcusu Dani Alves'e muz fırlattığından şüphelenilen bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltındaki kişinin 26 yaşındaki Villarreal taraftarı David Campaya Lleo olduğu bildirildi.

İspanya yasalarına göre, Lleo yargılanıp suçlu bulunursa üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

Villarreal kulübü daha önce, Alves'e muz fırlatan kişinin kombine biletinin iptal edildiğini ve bu kişinin ömür boyu takımın iç saha maçlarından men edildiğini açıklamıştı.

Lleo'nun Villarreal'in genç takımlarından birinin teknik kadrosunda görev yaptığı yolunda haberler var. Ancak kulüp yetkilileri bu haberler hakkında yorum yapmıyor.

TAVRI İLE TAKDİR TOPLADI

Dani Alves, pazar günü oynanan Villarreal-Barcelona maçında kendisine fırlatılan muzu yerden almış ve soyarak yemişti. Alves, protestosu ile tıklayın kamuoyunda övgü almıştı.

Birçok ünlü futbolcu, teknik adam ve yönetici de özellikle sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya ile Alves'e destek vermiş ve tıklayın ellerinde muzla poz vermişlerdi.

30 yaşındaki Barcelonalı futbolcu ise BBC'ye yaptığı açıklamada, kendisine yapılanın "münferit bir vaka olmadığını" söyledi. Alves İspanya'da altı yıldır ırkçı hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Alves, "Umarım ırkçı önyargılara yönelik bu tartışma gündemden düşmez ve sadece futbol sahaları ile sınırlı kalmaz" dedi. (BBC Türkçe)