Deplasman maçlarında uğradığı saldırılar ve aldığı seyirci yasağı cezaları ile gündemden düşmeyen Amedspor, bu hafta Sivas Belediyespor ile yapılacak olan maçta da seyirci yaptırımı ile karşılaştı. Sivas İl Spor Güvenlik Kurulu, maçtan bir gün önce Amedspor taraftarının güvenlik gerekçesiyle stadyuma alınmamasını kararlaştırdı. Amedspor yönetimi bu karar üzerine maça çıkmama kararı aldı.

Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, Sivas Belediyespor maçına çıkmama kararını ve takımlarına yönelik baskıları Artı Gerçek’ten Remzi Budancir'e değerlendirdi.

Amedspor'un siyasi bir kimliğe oturtulmak istendiğini anlatan Edemen, “Amedspor siyasal bir takım diyorlar. Biz hep olmadığımızı söyledik. Ama maalesef görüyorum ki, aslında TFF ve diğer organlar Amedspor'a zorla da olsa bir siyasi kimlik getirmeye çalışıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Amedspor bir spor kulübüdür. Bu çerçevede kalacak. Bütün spor kulüpleri neyse bizde oyuz” dedi.  

“41 MAÇI SEYİRCİSİZ OYNADIK”

Edemen, kuruldukları günden bu yana sürekli cezalarla karşılaştıklarını söyledi. Bunun nedeninin ‘Amedspor’ ismini almalarından kaynaklandığını belirten Edemen, “Amedspor 2015-2016 sezonuna Amedspor oldu. O günden bu yana 60 deplasman maçı yapıldı. Bu deplasman maçlarından 41'inde seyirci yasağı aldık. Bu bizi mutlu etmiyor. Benim sporcum, benim hocam benim teknik heyetimin diğer takımlardan hiçbir eksik yanı yoktur” ifadelerini kullandı.  

“DEPLASMANDA IRKÇI VE ÖTEKİLEŞTİRİCİ YAKLAŞIMLA KARŞILAŞIYORUZ”

Özellikle deplasmanlarda hedef haline getirildiklerini ve linçe varan uygulamalar ile karşılaştıklarını anlatan Edemen, “Bu saldırılardan birini ülkenin başkentinde yaşadık. Ben de saldırıya uğrayanlardan biriyim. Protokol tarafında benim burnum kırıldı. Bunlar ahlaki değil. Bugüne kadar bizim kentimize gelenlerin sorun yaşadığına tanık olmadım. Gittiğimiz deplasmanlarda, başta tribünler olmak üzere, ırkçı, milliyetçi, şoven ve ötekileştirişi tezahüratlar ile karşı karşıya kaldık” diye konuştu. 

“YASAK KARARI ALAN VALİ VE KAYMAKAMLARLA GÖRÜŞEMİYORUZ”

Gittikleri illerde uğradıkları saldırıların son bulması için TFF başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı ile defalarca görüşme girişiminde bulunduklarını anlatan Edemen, “İçişleri Bakanı ile görüşemedik, bakan yardımcısı ile görüştük. Ötekileştirilmememiz gerektiğini ifade ederek sıkıntımızı anlattık. Tabi görüşmelerimizin sonrasında pek bir şey değişmedi. Aynı kararlar devam etti. Her deplasman maçında seyirci yasağı kararları alındı. Yasak kararı alan valilik ve kaymakamlarla iletişim kurmaya çalıştık. Ama maalesef pek bir geri dönüş alamadık. İsteğimiz şudur: Amedspor bir spor kulübüdür. Diğer takımlar nasıl seyircilerini deplasmana götürebiliyorsa, bizim de öyle bir hakkımız var. Deplasmana gittiğimiz illerdeki valilikler ve kaymakamlıkların ‘sizin güvenliğinizi sağlayamıyoruz’ deyip, devleti aciz bir duruma düşürmeye hakları yoktur” dedi. 

YASAKLARA KARŞI MAÇA ÇIKMAMA KARARI ALINACAK

Son yasak kararın Sivas deplasmanında alındığını ifade eden Edemen şunları söyledi: “Doğu bölgesindeki bütün takımlarımız deplasmana gidebiliyorsa, seyircisini götürebiliyorsa, Amedspor da  bunu yapabilmeli. Bundan sonraki maçlarda da seyirci yasağı alınırsa o maçlara da çıkmayacağız. Sonucu ne olursa olsun buna katlanacağız. Bütün kamuoyunun bunu bilmesini istiyorum. Duruşumuz, kendi haklarımızı korumakla ilgili mücadelemiz bu şekilde olacak. Gerekirse bundan sonraki maçlara da çıkmayacağız. Amedspor'un seyirci hakkı elinden alınamaz. Diğer klüpler neyse ben de oyum, ben neysem diğer kulüpler de odur.”