Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), 45 Rus sporcu ve 2 antrenörün, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) bugün başlayacak Pyeongchang Kış Olimpiyatları'na davet etmemesine ilişkin bulunduğu temyiz başvurusunu reddetti.

Rusya milli takımından 47 sporcu ve antrenör, IOC'nin kendilerini Pyeongchang Kış Oyunları'na davet etmeme kararını mahkemeye taşımıştı. CAS, yasağı yaptırım olmaktan çok, uygun olup olmamaya yönelik bir ‘karar' olarak niteleyerek, IOC'nin böyle bir karar alma hakkı olduğuna hükmetti.

CAS tarafından yayınlanan açıklamada, "CAS, 32 Rus sporcunun 6 Şubat 2018'de IOC'nin kararına yönelik bulunduğu temyiz başvurusunu reddetti. 7 Şubat 2018'de 15 Rus sporcu ve antrenör tarafından yapılan başvuru da reddedildi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, sporcuların IOC'nin kendilerine karşı bir ayrımcı, keyfi ve adaletsiz bir tutumda bulunduğunu kanıtlayamadığı belirtildi. Böylece sporcuların oyunlara dönme umudu sona ermiş oldu.

IOC'nin davetini almayan ve Pyeongchang'daki oyunları kaçıracak sporcular arasında olimpiyat altın madalyalı Aleksandr Tretyakov ile bronz madalya sahibi Elena Nikitina, dünya kros kayak şampiyonları Aleksandr Lehkov, sergey Ustyugov ve altın madalyalı biatloncu Anton Şipulin yer alıyor.

CAS daha önce de 28 Rus sporcunun olimpiyatlardan ömür boyu men cezasını kanıt yetersizliği nedeniyle kaldırmıştı, ancak IOC sporculara Pyeongchang'daki oyunlar için davet göndermeyi reddetmişti.

Kaynak: Sputnik