KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, çözüm süreci konusunda hükümet kanadından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik yapılan açıklamaları, sosyal medyadan değerlendirdi.

Twitter’dan açıklama yapan Aydar, Demirtaş’a bilinçli ve planlı bir saldırı yapıldığını, kamuouyunun gözünde çözüm ve barış karşıtı gibi gösterilmek istendiğini, amacın HDP’nin yükselişini engellemek olduğunu ifade etti.

O açıklamalar şöyle:

- Uzun süredir AKP üst yönetimi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik bilinçli bir yıpratma politikası yürütüyor.

- Son üç gün içinde saldırılar iyice yoğunlaştırıldı. İlk saldırı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

- Bu akşam da hükümet sözcüsü Arınç, yalan-yanlış beyanlarla çok ağır ithamlarda bulundu. Sonra da başbakan Davutoğlu koruya dahil oldu.

- Demirtaş’ı barış karşıtı, süreci sabote etmek isteyen biri olarak yansıtıp kamuoyunun gözünde pozitif imajını düşürmeye çalışıyorlar.

- Bu bilinçli ve planlı bir saldırıdır. Önceden konuşulmuş ve kararlaştırılmıştır. HDP giderek yükseliyor. AKP anketlerinde de görülüyor.

- AKP’nin başkanlık sistemi hesapları tutmuyor, hatta yeni seçilecek mecliste iktidar çoğunluğu da tehlikeye girmiştir.

- Bunlardan dolayı Demirtaş’ı hedefe koyarak HDP’nin yükselişini engellemeye çalışıyorlar.

- AKP üst yönetimi şunu iyi bilsin: bu asılsız iddialar, haksız ve mesnetsiz saldırılarla ne Demirtaş’ı kitlenin gözünde düşürebilirler,

- ne de HDP’nin yükselişini durdurabilirler. Kervan yürüyor ve yürüyecek.

- Kaybedecek olan AKP’nin hegemonik zihniyeti olacak, kazanan özgürlük ve demokrasi güçleri olacaktır.

(Demokrat Haber)