Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis, “Kaygılıyız, çünkü 13 Ağustos 2010’dan bu yana devam eden eylemsizlik sürecinin sona erdirilmesi ile birlikte Türkiye yeni acıların eşiğine geldi” dedi.

“Eylemsizlik sürecinin başından bu yana güven verici hiçbir somut adım atmayan AKP Hükümeti bu sonucun sorumlusudur” diyen Halis, tüm fırsatların, sayısız uyarıya rağmen karşılıksız bırakılarak heba edildiğini belirrti.

“AKIL TUTULMASI”

Halis, 2000’e yakın seçilmiş Kürt siyasetçisine karşı sürdürülen KCK operasyonu, barış gruplarının tutuklanması ve anadilde savunma hakkının ısrarla engellenmesinin akıl tutulmasının boyutlarını gösterdiğini iddia etti.

Birçok toplu mezar açılmasına ve tüm ısrarlara rağmen, Meclis’te geçmişi araştıracak bir komisyon dahi kurulmamasını eleştiren EDP Genel Başkanı Ziya Halis, “Operasyonların durdurulması, tutuklanan Kürt siyasetçilerinin serbest bırakılması, diyalogun geliştirilmesi, gerçekleri araştırma komisyonlarının kurulması, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması gibi haklı talepler karşılıksız bırakılmıştır” dedi.

“OYALAMA TAKTİĞİNİ TERK EDİN”

Hükümete bir kez daha çağrıda bulunduklarını söyleyen Halis, “Demokratik kamuoyunun sürece dair önerilerini ve uyarılarını dikkate alın. Amacı Kürt demokratik muhalefetini dağıtmak ve etkisiz hale getirmek olan belirsizlik, duyarsızlık, umursamazlık ve oyalama taktiğini terk edin” dedi.

Halis, AKP’yi, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun demokrasi ve eşitlik temelinde çözümü için sürdürülen çabalara karşılık vermeye çağırdı ve Geçen her gün, kaybedilen her fırsat Türkiye’nin acılarını arttıracaktır” dedi.