Bağımsız milletvekili Leyla Zana, PKK tarafından kaçırıldıkları iddia edilen çocuklarla ilgili konuştu. Başbakan Erdoğan'a seslenen Zana, "Biz bir defa sorumluysak sen bin defa sorumlusun" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Ağrı'da düzenlediği mitingin hemen ardından bağımsız milletvekili Leyla Zana da Ağrı'da konuştu.

BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ile birlikte partinin seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa hitap eden Bağımsız milletvekili Leyla Zana, PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen çocuklarla ilgili "Şunu herkes iyi bilsin ki Kürt özgürlük mücadelesi hiç bir zaman zorla hiç kimseye bir şey yaptırmadı." dedi.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a seslenen Zana "Kendi çocukların için ne istiyorsan bu halkın çocukları için de istemelisin. Çocuklar yönlerini neden dağlara veriyor bunu araştırmalısın. Sen bir başbakansın. Biz bir defa sorumluysak sen bin defa sorumlusun. Bu halkın çocukları da geleceği kendi elleriyle inşa edebilsinler ama bunlar emretmekle olmaz, sen padişah değilsin. Emirle olsaydı tüm padişahlar yerinde kalırdı. Sen milletin oyuyla geliyorsun." ifadelerini kullandı.

Zana, Ağrı Belediye Başkanlığı seçimlerini BDP'nin kazanması durumunda kepenk kapatma eylemlerinin yapılacağı iddiaları için ise, "Vallahi billahi yalan" diye konuştu.

ERDOĞANDAN BDP’YE ÇAĞRI

Başbakan Erdoğan salı günü Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada BDP ve HDP'ye seslenerek "Hani zaman zaman anlaşıp geliyorsunuz ya, bu yavruları da alın gelin" demişti.

Çocuklarının PKK tarafından kandırılarak dağa çıkarıldığını söyleyen ailelerin Diyarbakır Belediyesi önündeki oturma eylemi sürüyor.

Kaynak: Al Jazeera