Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, bugünkü yazısında (8 Mart 2014), önümüzdeki seçimlerde oyunu CHP'ye vereceğini yazdı. Alpay, okurlarına da çağrıda bulunarak, "Bu yerel seçim Erdoğan hükümeti için bir güven oylamasına dönüştü. Bu koşullarda ve yukarıda saydığım nedenlerle 30 Mart’ta oyumu, AKP’nin karşısındaki en güçlü rakip olan CHP’ye vereceğim. Okurlarımı da CHP’ye oy vermeye çağırıyorum. Bu seçim rüşvete, yolsuzluğa, yönetimde keyfiliğe ve otoriterliğe “dur” demek için bir fırsat." diye yazdı.

Alpay, "Bu seçimde oyum CHP'ye" başlıklı yazısında, "İstanbul’da yaşıyorum. Son iki (genel değil ama) yerel seçimde oyumu iki sandıkta da AKP’ye vermiştim." diye aktararak, "Kararımı çoktan verdim, bu defa oyum CHP’ye" dedi.

CHP’ye çok eleştirisi olduğunu söyleyen Alpay,  "Bu partinin saflarında otoriter Kemalizm, baskıcı laiklik ve tek-kültürcülük yandaşları, askeri vesayete özlem duyanlar önemli bir yer tutuyor. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının doğru tercih olup olmadığını bilmiyorum. İki dönemdir görev yapan AKP’li belediye başkanı Kadir Topbaş, görebildiğim, bilebildiğim kadarıyla, başarılı oldu. Ona oy verdiğim için pişmanlık duymadığımı söyleyebilirim. Erdoğan ve çevresindeki klik, her işe olduğu gibi, İstanbul’un işlerine de karışmasaydı, Topbaş belki daha da başarılı olurdu." diye yazdı.

Alpay, yazısında, oyunun neden CHP'ye olduğunu ise şöyle anlattı: "Eğer burası normal bir demokrasi olsaydı, büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla gündeme gelen ve bir kısmını da kabullendiği suç iddiaları karşısında Erdoğan’ın başbakanlıktan istifa etmesi gerekirdi. Fakat öyle yapmıyor. Artık iyice kullanılmış, kabak tadı vermiş “Fethullahçı komplo” bahanesine sığınarak iktidarda kalmak için elinden gelen her şeyi yapıyor."

Yazısında, "Öte yandan Sayın Kılıçdaroğlu’nun hukuk devleti için verdiği mücadele takdire şayan. Bu mücadeleyle desteğini artırdığını gören CHP, belki diyorum, otoriter Kemalizm’den, vesayetçilikten arınıp özgürlükçü ve çoğulcu demokrasiyi kararlılıkla savunur hale gelebilir." diyen Alpay, okurlarına çağrıda bulunarak: "Bu yerel seçim Erdoğan hükümeti için bir güven oylamasına dönüştü. Bu koşullarda ve yukarıda saydığım nedenlerle 30 Mart’ta oyumu, AKP’nin karşısındaki en güçlü rakip olan CHP’ye vereceğim. Okurlarımı da CHP’ye oy vermeye çağırıyorum. Bu seçim rüşvete, yolsuzluğa, yönetimde keyfiliğe ve otoriterliğe “dur” demek için bir fırsat." diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...