EZİLENLERİN Sosyalist Partisi (ESP) tarafından Kadıköy İskele Meydanı’nda "’Zamlara ve Vergileri Son" isimli bir miting düzenlendi.

Mitinge katılan ESP’liler saat 12.00’de İbrahimağa Köprüsü önünde toplandılar. "Zam zulüm işkence işte AKP", "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Kadınlar zamlara isyan ediyor" şeklinde slogan atan grup, "Zam ve Vergi soygununa son", Torba yasası geri çekilsin" yazılı pankartlar taşıyarak mitingin yapılacağı İskele Meydanı’na kadar yürüdü.

Miting alanında kürsüye ilk olarak çıkan ESP İstanbul İl Başkanı Hülya Gerçek, yaptığı konuşmada açlık, yoksulluk, zam ve vergilerin çalışanların sırtında kambur olduğunu dile getirdi. Daha sonra konuşan ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, işçi ve memur ücretlerinde, esnaf ve köylülerin gelirlerinde azalma olduğunu belirterek "Zamlar ve vergiler artmaya devam ediyor. İstatistiklere göre Türkiye’de yılda 203 kişinin açlıktan ölüyor. Çocuğuna mama alamadığı için mama çalan kadınlar bebekleriyle hapse düşüyor. Bebek ise açlıktan ölüyor" diye konuştu.

Miting sırasında bazı kadınlar’da ellerindeki tencere ve tavalara kepçe ile vurarak zamları protesto ettiler. Mitingte yapılan konuşmaların ardından türkücü Pınar Sağ’da mini bir konser verdi. Miting konserin ardından sona erdi.

DHA