HDP İzmir İl Örgütü’nden yapılan açıklamada; 1 Mayıs mitinginde çıkan olaylar gerekçe gösterilerek 9 öğrencinin tutuklanmasına tepki gösterildi

HDP İzmir İl Örgütü, 1 Mayıs 2015’te Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingde çıkan olaylardan sorumlu tutularak 9 öğrencinin tutuklanmasına tepki gösterdi gösterildi ve “7 Haziran’a dönük aktif olarak çalışan gençlerimizin tutuklanması seçim çalışmalarına yönelik bir engellemedir, baskıdır” denildi.

HDP İl Merkezi’nde yapılan ve HDP Milletvekili adayı Pınar Türk, HDP İl Eş Başkanları Dilek Aykan, Cavit Uğur ve HDP’li yöneticilerin de katıldığı basın toplantısında dün tutuklanan 9 gence önce seçim barajlarını, sonra da cezaevi duvarlarını yıkma sözü verdiklerini söyleyen İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğine dikkat çekti ve “Bu süreçte HDP’nin barajı aşması çok önemli. Bu yüzden HDP’ye yönelik saldırılar arttı, yüzde 10’luk barajı aşmamamız için saldırılar arttı” dedi ve HDP gençliğinin seçimler için aktif bir şekilde çalıştığına dikkat çekerek “Bu tutuklamalar da HDP gençliğine baskı uygulamaktır, HDP gençliğini engellemektir” ifadesini kullandı.

Tüm bu saldırılar karşısında gençliğin büyük bir moral ve coşkuyla seçim çalışmalarını barışçıl bir şekilde sürdüreceğinin altını çizen Cavit Uğur, provokasyon oyunlarına gelinmeyeceğini söyledi.

KADINLAR FARİNAZ İÇİN SOKAKTA

Öte yandan İran’ın Mahabat kentinde istihbaratçıların tecavüzünden kurtulmak isterken otelin 4. katından ölüme atlayan Farinaz Xoşrawani için Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi İzmir’de de kadınlar sokaklardaydı.

HDP İzmir Milletvekili adayları Pınar Türk ve Ayşe Erkek’in de aralarında olduğu kadınlar, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Leman Kültür Merkezi’nden Sevinç Pastanesine kadar yürüyüş gerçekleştirerek, basın açıklaması yaptılar.

Kadınlar adına açıklama yapan Elif Demir, Tara Oteli’ndeki tecavüz grişiminin ilk olmadığının altını çizdi ve İran devletinin daha önce de Reyhaneh Cebbari’yi, kendisine saldıran devlet görevlisinin karşısında yaşamını savunduğu için idam ettiğini hatırlattı.  Demir Kobane’de DAİŞ çetelerine direnen YPJ’nin mücadelesine de dikkat çekerek; son olarak Farinaz’ın şahsında tüm kadın katliamlarını ve kırımlarını kınadıklarını belirtti.