Soma faciasının ardından Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenci, ‘kamu kurumuna ait araca zarar vermek’ten 543 lira ödeyecek.

Erdal Kocabıyık adlı madenci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın içinde bulunduğu zırhlı araca vurduğu gerekçesiyle mahkemelik olmuştu, önce 543 TL’lik para cezasına çarptırılmış, sonra da altı yıl hapsi istenmişti.

Hürriyet’e konuşan Kocabıyık şunları söyledi: “Avukatım ödemezsem ileride hapis ya da hacizle karşı karşıya kalabileceğimi söyledi. Mecburen bulup buluşturup ödeyeceğim. Zırhlı araç benim tekmemle nasıl bu kadar zarar görmüş onu da anlayamadım.”

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel geçen haziran ayında, Yerkel’den tekme yediği yetmezmiş gibi aylardır bu yüzden iş bulamayan Kocabıyık’ın Bergama belediyesinde işe başladığını duyurmuştu.

Kocabıyık’ın vukatı Oğuzhan Gezer de, “Bilirkişi raporunda dayanağı olmamasına rağmen 2 bin TL’lik bir zarardan bahsediyorlar. Bizim açımızdan hukuki olan 543 liralık zarar iddiası olduğu için onu yatırmak için müvekkille karar vereceğiz” dedi.