HDP Eş Genel Başkanı FigenYüksekdağ,“Utanmadan bizi meşru siyaset zeminine çağırıyorlar. Diktacılarla anlaşan, paralel yapılarla çıkar ilişkisi yürüten biz miyiz?” ifadeleri kullandı.

Darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlara dikkat çeken Yüksekdağ, “Apoletlilerin darbesi bitti kravatlıların darbesi devam ediyor” dedi.  

Ağrı’da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın katılımıyla “Darbelere Karşı Radikal Demokrasi” adıyla miting yaptı.  

Erzurum Caddesi üzerindeki Belediye Otoparkında yapılan mitingde konuşan Yüksekdağ, darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlara değinerek, “Apoletlilerin darbesi bitti kravatlıların darbesi devam ediyor. AKP hükümeti ile darbeciler arasındaki tek fark kıyafetleridir” dedi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP’yi meşru zemine çekmeliyiz” açıklamasına da yanıt veren Yüksekdağ, “Utanmadan bizi meşru siyaset zeminine çağırıyorlar. Diktacılarla anlaşan, paralel yapılarla çıkar ilişkisi yürüten biz miyiz?” diye sordu.  

Demokratikleşmenin Kürt sorununun çözümüyle olacağına işaret eden Yüksekdağ, “Kürtler özgür değilse demokrasiniz çakma demokrasidir. Roboski, Sivas, Suruç, Ankara için adalet yoksa demokrasi de yoktur” dedi.

"Bugün Minbic'i özgürleştirenler Ortadoğu'da özgür bir toplumun meşalesini yakanlar, hiçbir şeyin zor olmadığını, kurtuluşun mümkün olabildiğini gösterdiler" diyen Yüksekdağ, konuşmasının şöyle tamamladı:  

"Biz de eşitliğe dayalı, radikal demokrasiyle kazanacağız. Anayasayı yap-boz tahtasına çevirdiler. Sürekli bozmak baskı ve zulüm iktidarını sürdürmek üzerinden gidiyorlar. Böyle bir zihniyet yeni bir anayasa yapabilir mi? O küçük muhalefete de söylüyorum. Dikta ile birleşen bizler miyiz? Kürdistan'ın bütün demokratik oluşumları kendi öz gücüne dayanarak kazandı.  

“Mecliste, belediyede, sokakta, fabrikalarda biz vardık. Var olmaya devam edeceğiz. Anayasa taslağı yeni bir diktanın 3'lü ittifak tarafından onaylanması anlamına geliyor. Darbeci zihniyete karşı özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz. Adalet olmadan demokrasi olmaz.  

“Kürt, alevi, kadın, ezilenler, işçiler özgür değilse demokrasiniz çakma demokrasidir. Ağrı'da katledilen çocuklar için adalet yoksa, demokrasi yoktur. Onların demokrasi yalanını yutmayan, demokrasi kılıfına boyun eğmeyeceğiz ve mutlaka kazanacağız. Ağrı halkına inancımız tamdır. Minbic'ten İmralı'ya selam olsun."

(Kaynak: Evrensel)