Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, IŞİD tarafından Kobani’ye gerçekleştirilen saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Yüksekdağ, “Türkiye bu saldırı da DAİŞ’i desteklemediğini iddia ediyorsa bunu kanıtlamalıdır, aksine bizim iddialarımız geçerli olur” dedi.

Yüksekdağ ayrıca Türkiye halkları değişim koridoruna girdiğini belirterek, “Türkiye’de HDP’nin Rojava’da YPG’nin başarısına tahammül edemeyenler artık bu duruma alışmak zorundasınız. Rojava’da da burada da bir adım geri atmayacağız” dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Sahur saatlerinde insanlar ibadet ederken, İslam adına hareket ettiğini belirten din ve insanlık düşmanı barbar bir çete tarafından Müslümanlar katledildi. Bu çete asla Müslümanlıktan, dinden; bunları bir yana bırakalım insanlıktan nasibini almamıştır.

“Böylesine bir katliamı ancak insanlıktan nasibini almamış bir çetenin gerçekleştirebilir. Bu saldırı ile bir başka Türkiye gerçeği ortaya çıktı. Heseke ve Kobani’de katliam gerçekleştiren DAİŞ çeteleri süreç boyunca Türkiye tarafından desteklendi.

“Bugün 50 insanı katleden bu çete, Türkiye tarafından destekleniyor, sahipleniliyor. Sadece lojistik olarak değil aynı zamanda operasyonel olarak da destekleniyor.

“Türkiye’de YPG ve YPJ’nin bu başarısından rahatsız oldu. Hükümet, YPG ve YPJ’nin IŞİD çetelerini temizleyerek oluşturduğu koridora karşı rahatsızlığını söylemleri ve agresif tavrı ile ortaya koydu.

“IŞİD ile aylarca komşu olmaktan rahatsız olmayan, Kobani’ye yönelik saldırılar geliştiğinde ‘düştü düşecek’ diyerek gün ve saat sayan hükümet IŞİD YPG tarafından o bölgelerden temizlenince rahatsız oldu. Bu bile katliamın kim tarafından desteklediğini gösteren bir kanıttır. Başkaca bir şeyle kanıtlamaya gerek yok. Şimdiye kadar IŞİD’in desteklenildiğine dair çok sayıda kanıt, belge ortaya çıktı. Biz artık iddiamızı kanıtlamak zorunda değiliz.

‘KATLİAM SİZİN DESTEĞİNİZLE YAPILMADIYSA İSPATLAYIN’      

“Bu katliam eğer sizin desteğinizle yapılmadıysa, bunu kanıtlayın, ispatlayın. Aksine bizim bugüne kadar savunduğumuz iddialar geçerlidir.

“İki bombalı araç Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yakın bir noktada saldırı gerçekleştirmesi, saldırının Türkiye tarafından sızan unsurlarca yapılmış olduğunun göstergesi. Türkiye sınırında Rojava’ya yönelik bir güvenlik sorunu var, insanlar bu yüzden aylarca sınır hattında nöbet tuttu ve o hatta devlet DAİŞ ile ortak çalıştı.

‘ROJAVA’DA DA BURADA DA BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ’ 

“Doğal sınır sorununa karşı aylarca o bölgede nöbet tuttuk bugün yine nöbet tutarız. Türkiye’de HDP’nin Rojava’da YPG’nin başarısına tahammül edemeyenler artık bu duruma alışmak zorundasınız.

“Rojava’da da burada da bir adım geri atmayacağız. Türkiye halkları değişim koridoruna girmiştir. Bu acı ve yas hiç bir zaman bizi güçsüz düşürmedi.”

(İMC TV)