HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Med Nuçe'de, Silvan yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İktidarın halklara savaş, kıyım ve katliamdan başka bir seçenek sunmadığına dikkat çeken Yüksekdağ, "İktidar, istikrar vaat ederek çoğunluğu sağladı. Ancak istikrardan ne anladığını, savaş, yıkım ve katliamda istikrar anlamına geldiğini gördük" dedi.

ETHA'da yer alan habere göre, Silvan için "Adeta bir savaş cephesine dönmüş durumda" diyen Yüksekdağ, "Silvan, katliam ve saldırı yöntemlerinin en ağır biçimi ile karşılaştı. Ancak Cizre'yi de aşan çapta bir saldırganlık yaşanıyor" diye konuştu.

Yüksekdağ, Silvan'a sahip çıkmak için Batı'da demokratik direniş ve sahiplenme hareketini geliştirmenin çok önemli bir yerde durduğunu söyledi ve ekledi: "AKP nasıl bir hükümet olacağını gösterdi. Halkların barışına dayanan bir çözüm sürecini geliştirmesini beklemek artık mümkün değil. Saray ve AKP merkezli savaşa karşı direniş mevzilerini güçlendirmek, direniş mevzileri arasındaki birliği güçlendirmek HDP olarak bizim izleyeceğimiz yoldur. Bugün direniş mevzisi Silvan'dır. Bütün Türkiye halklarını eğer demokrasiyi tercih ediyorlarsa, Silvan'ın yanında olmaya çağırıyorum" dedi.

Yarın Silvan'da olacağını söyleyen Yüksekdağ, "Silvan kendi üzerine düşeni yapıyor. Önemli olan her yerde Silvan ruhu ile bir duruş sergilemek. Silvan ruhu, demokrasi ruhudur, Saray'ın diktatörlüğüne karşı direniştir. Türkiye'nin dört bir yanında Silvan ruhu ile direniş mevzilerini güçlendirelim" dedi.