HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Ramazan bayramı vesilesiyle Van’da halkla bir araya geldi.

Burada konuşan Yüksekdağ, bayramların vicdanları tamir etme zamanı olduğunu dile getirdi, ancak halkların yaralarını sarmaya başaramadığı bir bayram yaşandığını söyledi.

Yüksekdağ şunları söyledi:

“Saray ve siyasi iktidar artık hiçbir manevi tanımıyor. İçimizdeki acıyla bayram kutluyoruz. Son bir yıldır Kürt halkının ve diğer halkların yaşamını matem evine çevirdiler. Halkımızın yüreği ferah ve bayramı aydınlık olsun. Bu halk her şeye rağmen asla barış mücadelesinden taviz vermedi. Halkımız hep annelerin babaların canı yanmasın istedi. Bunun için mücadele etti. Bu yüzden bu halkın iradesi dimdik ayaktadır. Ama ne olursa olsun yeni yaşam mücadelemiz sürüyor.

“Yeni ve özgür bir yaşam için canlarını feda edenleri bir kez daha minnetle, saygıyla, sevgiyle anıyoruz. Taybet Ana’yı, Selamet Yeşilmen’i, Cizre’de bodrum katlarında katledilen yurttaşlarımızı minnetle anıyoruz. Onları unutmayacağız.

“Sarayın savaşına kimse kurban gitmesin istiyoruz. Dilerim her eve bayram gelir. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız.” (DİHA)