HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasını izlemek için Sincan’a gelen yabancı heyetler içeri alınmadı.

Yargıtay tarafından parti üyeliği ve vekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde  başladı. Yüksekdağ, duruşmaya getirildi.
 
Duruşma öncesi çok sayıda partili otobüslerle cezaevi önüne geldi. Gazeteciler önce duruşma salonuna alınmadı, avukat ve HDP’li milletvekillerinin mahkeme heyetiyle görüşmesi sonrası gazeteciler duruşma salonuna girebildi. Duruşmayı izlemek için gelen yabancı heyetler ve yurttaşlar, “Talimat var” denilerek salona alınmadı. Duruşmaya, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik ile çok sayıda HDP’li vekil de katıldı. 
 
Mahkeme heyetinin gelişiyle duruşma başladı. İddianame okunması sırada avukatlar yabancı heyetler ve yurttaşların içeri alınmamasına itiraz etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti yabancı heyetlerin ve yurttaşların salona alınmasını görüşmek için duruşmaya ara verdi.
 
YABANCI HEYETLER
 
Yüksekdağ’ın duruşmasını izlemek isteyen heyetler şunlar: Fransa Sol Parti, Fransa Kominist Partisi, İtalyan İlericiler ve Demokratlar Hareketi, İsveç Sosyal Demokrat Parti, Norveç Kızıl Parti, Norveç Sosyal Demokrat Partisi, Yunanistan SRİZA, İngiltere’den İnsan Hakları aktivisti ve avkutlar, Alman Sosyal Demokrat Partisi, Avrupa Parlamentosu Sol Grubu, İrlanda Sinn Fein, İngiltere İşçi Partisi, Britanya Genel Sendikası, Danimarka Kırmızı-Yeşil Birlik Grubu ile Danimarka Liberal Parti temsilcileri.

Kaynak: Mezepotamya Ajansı