HDP, DBP, DTK ve HDK'nin "Darbeye karşı demokratik halk buluşması" Siirt'ten sonra Batman’da da polis şiddetine maruz kaldı. Batman’daki halk buluşmasına engel olmak isteyen polis, kitlenin direnişi karşısında geri çekildi. Buluşmanın gerçekleşeceği HDP İl Örgütü binasına varmadan konvoyun önünü kesen özel harekât polisleri halka gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Saldırıya, "Her yer Meclis yer direniş" sloganı ile cevap veren halkın kararlı duruşu karşısında polis geri çekilerken, halk seçilmiş iradeleri ile buluştu. 

“Halklar sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, halkı Kürtçe selamlayarak, “Batman'ın baş eğmeyen ruhu oldunuz. Bugün tüm halklarımızın yüzünün akı oldunuz” diyerek konuşmasına başladı. 

'SİYASİ AHLAKTAN UZAKLAŞMIŞLAR'

Kendilerini siyasetten uzaklaştırmaya çalışanlara "Ez li virim / Buradayım" dediklerini kaydeden Yüksekdağ, şunları aktardı: “Sokakta, okulda, evde, fabrikada, Meclis'te başımızı eğmedik, irademizi onlara vermedik vermeyeceğiz. Bu toprakları, tüm Türkiye halklarına zehir edenler, dört bir yanı savaş acısıyla yakanlar, karşımıza hangi saldırı enstrümanı ile çıkarlarsa çıksınlar, her yerde olduğumuzu ve dim dik durduğumuzu gösterdik. Daha görecek çok şey var. Buna emin olsunlar. Halkın, oy verdiği eşbaşkanlarıyla buluşmalarına bile tahammül edemiyorlar. Bunlar bu kadar zıvanadan çıkmış. Bunlar siyasi ahlaktan uzaklaşmışlar. Verdikleri hiçbir söz, sarf ettikleri hiçbir cümle doğru değil. Seçilmiş milletvekillerin dokunmazlığını kaldırdılar." 

'İÇERDE YA DA DIŞARIDA BU SOYLU DAVA KAZANACAK'

Yüksek konuşmasının devamında, “Ama değerli Batmanlılar bir kez daha sözümüz olsun. İçerde ya da dışarıda nerede olursa olsun, bu soylu dava ve direniş kazanacaktır. Bizler bu ahlaksızlığa karşı direnmeye devam edeceğiz. Bu halkın neyinden korkuyorsunuz neyini çekemiyorsunuz. Emin olsunlar korktukları, her gün başlarına gelmeye devam edecek" dedi. 

‘KAÇTI’ İDDİALARINA YANIT

Yüksekdağ, yurtdışına "kaçtı" iddialarına ise şöyle cevap verdi:

“Bize kaçtı diyorlar. Çok beklerler çok. Gezi Direnişi olunca kaçıp 4 gün uçaktan inmeyen mi söylüyor bunu? Çok beklersiniz! Net söylüyorum, biz kaçmayacağız. Memleketi size bırakmayacağız! Ama sizin kaçacağınız bir yeriniz de kalmayacak. Nereye giderseniz peşinizdeyiz. Halkımızın siyasetini bu darbecilere karşı sonuna kadar savunacağız.

Bir gün yalandan ölecekler, cenazelerine kimse gitmeyecek. İşte bizler bugün gerçeğin saflarında, dün nasıl durduysak, dünden daha görkemli bir şekilde durmaya devam edeceğiz. Emin olun, darbeciler, hırsızlık ve ahlaksızlığın bataklığına saplananlar gidecek. Gidecek ve kaçacak yer bile bulamayacaklar.

İşte değerli halkımız, aynı kararlılık ve inançla gücümüzü büyüteceğiz. Seçilmişlerimize her saldırdıklarında karşılarına on kat güçle çıkacağız. Tüm yaşam alanlarında halkımızın umudunu ve erdemini temsil etmeye devam edeceğiz.” 

Buluşmadan sonra tekrar kitleye gaz bombaları ile saldıran polise, kitle taşlarla karşılık verdi. Bir süre devam eden olaylar sona erdi.

Kaynak: DİHA