Halkların Demokratik Paritisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Yüzyıllardır halkların kültürünü yok etmeye çalışanlar tarihin sayfalarında yok olup gitti. Bugünün Yezid'i bize zülüm uyguluyor.

"Bizler halkımıza karşı bir savaş açıldığının farkındayız. Halkımızdan aldığımız güç ile geliyoruz. Her matemi içimizde bir direnişe dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul'un Gazi Mahallesi'nde Muharrem Orucu dolayısıyla Alevi Kültür Derneği'nin Pir Sultan Abdal Kültür Cemevi'nde düzenlediği Muharrem Lokması'na katıldı.

İftar öncesi açıklamalarda bulunan Yüksekdağ'ın konuşmasının satır başları şöyle:

'ZULME KARŞI DİRENİŞ DEVAM EDİYOR'

"Bugün Kerbela'yı her gün yeniden yaşadığımız Yezid'in zulmü karşısında Hüseyin'in direnişini hep büyüttük. Bugün Yezid'in zulmü devam ediyor. Bu zulme karşı direniş ise devam ediyor. Hiç bir zaman Yezid'in zulmü bitmedi. Alevi, Kızılbaş halkının inançlarının inkâr edildiği bu ülke de, yeni katliamlarla karşı karşıya kaldık.

10 EKİM ANKARA KATLİAMI

Yarın 10 Ekim. Ankara'da, barışa yürüyen kardeşlerimizin katledilişinin yıl dönümü. Bize her yerde matemi yaşattılar. Durmadan can alanlar, bu halkın barış umudunu ve direncini kırmaya çalıştılar. Bugün zulmün her türlüsünü uygulamaya çalışanlar başımızı öne eğdiremediler. Direnişimiz dimdik ayakta.

Yüzyıllardır halkların kültürünü yok etmeye çalışanlar tarihin sayfalarında yok olup gitti. Bugünün Yezid'i bize zülüm uyguluyor. Bizler halkımıza karşı bir savaş açıldığının farkındayız. Halkımızdan aldığımız güç ile geliyoruz. Her matemi içimizde bir direnişe dönüştüreceğiz. Sesimizi sözümüzü esirgemeyeceğiz.

KAPATILAN MEDYA KURULUŞLARI

Sesimizi kesmek için televizyonlarımızı, radyolarımızı kapattılar. Yayın kuruluşlarını kapatarak, gerçeklerin üzerini kapatamazlar. Sultangazi Cemevi'ni yıkmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Cemevimize, kültürümüzün yaşandığı yerlere her ne olursa olsun sahip çıkalım. Bu kurumlar inançla, dirençle sizin sayenizde kuruldu."

(Kaynak: DİHA)