HDP Eş Genel Başknaı Figen Yüksekdağ, HDP'nin final mitinglerinden birinin gerçekleştirildiği Hakkari'de on binlerce kişiye seslendi. Yüksekdağ, Erzurum ve başka bir çok yerde HDP'ye yönelik saldırılara ilişkin konuştu. Yüksekdağ, "Tüm hükümet erkanı saldırıları durdurmağı gibi bir de tetikliyorlar. Efkan Ala orda yaktırdığı yıktırdığı yetmezmiş gibi, '7 Haziran akşamı bu işi kökten çözmek lazım' diyor. O akşam hepimize saldırı amaçlıyorlar," dedi.

Yüksekdağ'ın HDP'ye yönelik saldırılar ve Hükümet kanadının söylevlerine ilişkin açıklamaları şöyle:

TÜM ÜLKEMİZİ VE SEÇİMİ DİNAMİTLİYORLAR

Tüm hükümet erkanı saldırıları durdurmağı gibi bir de tetikliyorlar. Efkan Ala orda yaktırdığı yıktırdığı yetmezmiş gibi, '7 Haziran akşamı bu işi kökten çözmek lazım' diyor. O akşam hepimize saldırı amaçlıyorlar. Ala, itiraf etti. Tüm ülkemizi ve seçimi dinamitliyorlar. Bunların gözü kararmış. Gözaltı ve saldırıları son sürat devam ediyor. Son günlerde 150 arkadaşımız alındı. AKP ve devlet terör estiriyor. Hakkari'den Şırnak'a birçok ilde tutuklama ve gözaltı furyası devam ediyor. Erzurum çetecileri suçlarını itiraf ettiler, suçları da belli ama bir tanesi bile gözaltına alınmadı.

ERZURUM'DA TOPLU BİR KATLİAM GİRİŞİMİ VARDI

Ne siyasi iktidar ne cumhurbaşkanı tek bir söz etmedi. Bizlere saldırı düzenleyenleri koruyorlar. Arkanızda biz varız saldırın diyorlar. Gözü dönmüş çetelerin yanında polis vardı. O faşistler o kadar yüreksiz ki bize saldırmaya cesaret edemiyorlar. Organize bir katliam girişimi vardı. Toplu bir katliam girişimi vardı. Bizim saldırılara cevabımız açıktır. Olgunluk ve demokratik duruşumuzla onların tuzaklarına düşmeyeceğiz. Son dakikaya kadar direneceğiz, bizi saldırı ve 'terörle' yıldıramazlar.

VURDUNUZ, KIRDINIZ, KATLETTİNİZ, YAKTINIZ AMA YİNEDE BAŞKAN OLAMAYACAKSINIZ

Vurdunuz kırdınız, katlettiniz, yaktınız, bombaladınız ama yine de başkan olamayacaksınız. Yine de biz kazanacağız. Halklarımız tarihi zaferini ilan edecek. Tüm bölge halklarının 'yeni yaşamı'nı ve zaferini ilan edeceğiz. Hakkari hiçbir zaman zalim, hırsı ve düzenbazlara pabuç bırakmadı. Hep direndi. Yerel seçimlerde nasıl kazandıysak, nasıl tarihi bir rekora imza attıysak 7 Haziran'da bir rekor kıracak. Hakkari onu başkan yaptırmayacak. Sarayda oturup halkın sırtına saltanat kuranları başkan yaptırmayacağız. Hakkari dediğini yapar. Ne dediyse o olacak. Kürtlerin tarihsel bütünlüğü ve ittifakını hep beraber kurdunuz. Yoldaşca kucaklaşan tüm halkımızı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz. Yüzünü özüne dönen kendi evine dönenleri selamlıyoruz. 7 Haziran'da Kürtleri bölmeye çalışanları bizleri bölmeye çalışanlara karşı en güzel cevabı siz verdiniz. Bizleri güçten düşürmeye çalışanlara en hakiki cevabı vereceğiz.