Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün tutuklanmasıyla ilgili parti genel merkezinde açıklama yaptı. ETHA'nın haberine göre; Yüksekdağ'a, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, HDP Milletvekili Müslüm Doğan, HDP Ankara İl Eş Başkanı Birsen Kaya ve Av. Alişan Şahin eşlik etti.

Alp Altınörs'ün soruşturma dosyasını takip eden Av. Alişan Şahin, hukukun ayaklar altına alındığını savundu, yapılan tüm işlemlerin yok hükmünde olduğunu söyledi.

Ardından söz alan Figen Yüksekdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'MEDYADA FEZLEKELER YAZILIYOR, SERVİS EDİLİYOR'

"Bizler herhangi bir komplo ve yalan operasyonu karşısında kendimizi açıklamayacak kadar rahatız. Altınörs'ü tutuklayanlar, gerekçelerini açıklamak için bin dereden su getiriyorlar. Gizlilik kararı 7 gün sonra bitirildi.

“Gözaltı kararında Zahir Karabulut'un cenazesine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Üç gün geçtikten sonra, daha avukatlar dosyayı görmeden, iktidarın medya organlarında fezlekeler yazılmaya başlandı. Medya kanallarında iddianameler fezlekeler yazılıyor, gözaltından sonra servis ediliyor. 'Örgüte eleman kazandırmak' gibi suç isnat ediliyor cenaze töreninde.

'HUKUK BUNUN NERESİNDE?'

“Böyle bir çürüme olabilir mi? Bizler 10 Ekim şehitlerinin arkasından ağlarken onlar kirli senaryolarla yalan üretme arayışında. Bizler o cenazelerde günlerce acının gözyaşının içinde insanlığı ayakta tutabilmek için mücadele veriyorduk. İnsanlarımıza sarıldık, birbirimize sarıldık. O cenaze töreninden çıkarak böyle bir senaryo üretmek... Utanma kelimesi utanıyor bunların yalanını görünce. Bugün HDP'yi yıpratacaklar diye, HDP'yi kriminalize edecek diye senaryoları kirli tezgahlarında yazıp çizip kurup karşımıza çıkarıyorlar. Hukuk bunun neresinde?

'KENDİ DİKTALARINI KURDULAR'

"Kendi darbelerini yaptılar. Kendi diktalarını kurdular. Türkiye halklarına da darbeden darbe beğenin diyorlar. Bizim varlık zeminimiz bize bunu dayatanlara bağımsız seçenek olduğunu göstermektir. Türkiye halkları darbe beğenmek, diktadan dikta beğenmek zorunda değil.

'ALTINÖRS'E UYGULANAN ZULMÜ ÇOK İYİ TANIYORUZ'

"Pes ettiğin zaman yenilirsin. Vazgeçtiğinde yenilirsin, biat ettiğin zaman yenilirsin. Türkiye halklarında yenilgi durumu yaratmak istiyorlar. Biz yenilmemenin gerçek bir zafer olduğunu biliyoruz. Böyle zulüm karşısında yenilmemenin tek güç olduğunu biliyoruz. Altınörs'e, yöneticilerimize, il ve ilçe yöneticilerimize, arkadaşlarımıza uygulanan zulmü çok iyi tanıyoruz. 80'lerde 90'ların yenilmeyen kuşağıdır. Büyük silahlar tanklar, toplar tüfekler, bütün mekanizma içinde ezemediğini insanlar siyasi güç üretiyor. Biz bundan vazgeçmeyeceğiz.”

'HDP'Yİ KRİMİNALİZE ETMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Alp Altınörs'ün Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde psikolojik ve fiziki işkenceye maruz kaldığını aktaran Yüksekdağ, "Otur kalk, bunlar 80'li yıllarda yaparlardı. Alp bu talimatlara uymadı. Biz HDP olarak yaşamın mücadelenin her yerinde otur kalk talimatına uymuyorsak, gel git talimatlarınıza uymuyorsak sizin içerideki talimatlarınıza da uymayacağız. HDP'yi kriminalize etmeye çalışanlara, komplolar düzenleyenlere, yalan haberler ve propagandayla bizi kuşatmaya çalışanlara karşı mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

“Yüzlerce yöneticilerimizi tutukladılar. Gedik açmaya çalışıyorlar. Ama bizim surlarımız sağlamdır. Bizim surlarımızın her bir taşı sağlamdır. Alp Altınörs de onlardan biridir. Sert bir taşa çarptınız. Partimize oy veren, bizlerle demokrasi mücadelesi yürütülen her bir yurttaşımız, demokratik meşru direngen tavrını sürdürecek" dedi.

ALTINÖRS'LE İLGİLİ KAMPANYA BAŞLATILACAK

Altınörs'le ilgili kampanya başlatacaklarını duyuran Yüksekdağ konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğer herkes evinde, alanında, demokratik meşru tutumunu sergilerse, birleşirse bu karanlık kuşatma hep birlikte aşılacaktır. OHAL rejimiyle, KHK'yle operasyonlarla geleceğimizi karartmaya izin vermeyin. İstediği hukuksuzluğu korsanvari gerçekleştiriyorlar. Korsanvari anlayış yönetiyor. HDP olarak bu süreçte bütün siyasi soykırım operasyonlarına karşı güçlü bir mücadele yürütme kararlılığı içindeyiz. Bu süre içinde Altınörs'le ilgili kampanya başlatacağız. Kararlı biçimde sürdüreceğiz.

'ALP'İN BİR ÖZELLİĞİ VAR'

“Alp'in bir özelliği var. Alp Türk sosyalist hareketiyle, Kürt özgürlük hareketinin birleşme köprüsünü temsil eder. Türk toplumunun da tüm demokratik kesimlerin de, HDP'nin bu birliğine sahip çıkacağına inanıyorum. Onuruyla yaşayan, geleceğimize inanan insanlar var. İşte o insanların sesini ve iradesini duyurma zamanıdır. Bizler bir arada durmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizleri koparmalarına, farklılıklarımıza rağmen oluşturduğumuz birleşikliği tahrip etmelerine izin vermedik vermeyeceğiz. Özgün ve güzel yanlarımıza sahip çıkacağız.

“Alp Altınörs nezdinde bütün siyasi soykırıma uğrayan insanlarımız nezdinde, daha güçlü bir sahip çıkmaya çağırıyorum."