DTK, HDK, KJA, DBP ve HDP öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan'la görüşülmesi talebi ile başlatılan açlık grevi ikinci gününde sürüyor.

Siyasetçi, gazeteci, yazar, sanatçı, emekçilerin bulunduğu gönüllü 50 kişinin eylemine ziyaretler de sürüyor.

Eylemin yapıldığı DBP Diyarbakır il binasına sabahtan bu yana yüzlerce yurttaş ve STK temsilcileri geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, HDK Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Ertuğrul Kürkçü ve HDP milletvekilleri destek ziyaretinde bulundu.



YÜKSEKDAĞ: TÜRKİYE KENDİNİ KANDAN BESLİYOR 

Ziyaretin ardından basın açıklaması düzenlendi. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da açlık grevi karesinin Türkiye'nin girdiği krizin fotoğrafı olduğunu söyleyerek, "Bu krizin sorumlusu bizim arkadaşlarımız değil hükümetin kendisidir. Mevcut siyaset bu şekilde hem Öcalan'ı hem de halkı tutsak alabileceğini sanmasın. 

“Savaş karanlığına karşı halklar direniyor. Kimse yarınının ne olacağını göremiyor. Darbeyi püskürttük derken başka bir darbeyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Türkiye'nin bu hale gelmesinin tek nedeni de çözüm sürecini bitirmesi ve savaşı büyütmesidir. Kürtleri öldürerek, baskı altına alarak bu sorunu çözemezsiniz. 3 yıl boyunca kan yoktu, gözyaşı yoktu ve Türkiye bundan rahatsız oldu. Çünkü Türkiye kendini kandan besliyor" ifadelerini kullandı. 

ADALET BAKANI'NA TEPKİ 

Adalet Bakanı'nın Öcalan'ın İmralı'da güvende olduğunu söylemesine de tepki gösteren Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Sayın Öcalan'dan haber almak istiyoruz, Bakan konuşuyor. Sayın Bakan, biz senden haber almak istemiyoruz. Bizler doğrudan Sayın Öcalan'dan haber almak istiyoruz. 

“Ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi için harekete geçmelisiniz. 50 arkadaşımızın başlattığı bu açlık grevi direnişi aynı zamanda insanlık için bir direniştir. Bugün Sayın Öcalan'a tecrit uygulayanlar Türkiye'yi bir karanlığa sürüklemek istiyorlar ama biz buna izin vermeyeceğiz.”

Kaynak: DİHA - JINHA